DOLAR 32,5029 0.16%
EURO 34,7933 0.14%
ALTIN 2.491,141,19
BITCOIN 20655165,35%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika… Bakan Koca’dan flaş corona açıklaması…

Son dakika… Bakan Koca’dan flaş corona açıklaması…

ABONE OL
Temmuz 9, 2020 22:35
Son dakika… Bakan Koca’dan flaş corona açıklaması…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;

*Küresel sağlığın en önemli kurumunu en üst düzeyde temsil eden yetkilisini misafir etmek ülkemize güvenin göstergesidir. Bölge direktörü ile Covid-19 ile mücadele başta olmak üzere, bölgemizi ve tüm dünyayı ilgilendiren birçok sağlık konusunu ele alma fırsatı yakaladık.

*Türkiye’nin politikaları Bilim Kurulumuz tavsiyeleri ve DSÖ rehberleri çerçevesinde şekillenmiştir. Yine yakın işbirliğimizi devam ettirme kararlılığı içerisindeyiz.

*Covid-19 sürecindeki her bilginin insanlığın ortak değeri olarak belgelendirilmesi inancını taşımaktayız.

İSTANBUL’DA OFİS AÇILACAK

*İnsani ve sağlık acil durumlarına hazırlık için DSÖ ofisini hızla İstanbul’da hayata geçiriyoruz. Ofisin kurulmasına ilişkin nihai anlaşma biraz sonra imzalanacak olup, ofisin en kısa sürede faaliyete başlamasını planlıyoruz.

*Acil durumları önleme, hazırlık, risk yönetimi ve kapasite geliştirme alanlarında faaliyet gösterecek olan bu ofisin İstanbul’da açılması, ülkemizi uluslararası bir merkez haline getirecektir.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge de açıklamasında, “Kısıtlamanın kakması sonrası ilk seyahatimi Türkiye’ye gerçekleştirdim. Covid-19 sonrası döneme başlıyoruz. Türk halkına pandemiye karşı verdikleri yanıt ve dayanışma için içten takdir ve saygılarımı sunmak isterim” dedi.

“PANDEMİ HENÜZ SONA ERMEDİ”

Pandeminin devam ettiğini ifade eden Kluge, “Pandemi henüz sona ermemiştir. Çalışmalarımızda bizler son derece hazırlıklı olmak zorundayız. Çalışmalarımızı bu yönde en yüksek seviyede ilerletmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELİYOR…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.