DOLAR 32,2136 0%
EURO 35,2137 0.19%
ALTIN 2.519,020,74
BITCOIN 2144936-0,65%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Suzan Kardeş: “Hıdırellez Geleneğini Dünyaya Yaymak İstiyorum”

Suzan Kardeş: “Hıdırellez Geleneğini Dünyaya Yaymak İstiyorum”

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 22:17
Suzan Kardeş: “Hıdırellez Geleneğini Dünyaya Yaymak İstiyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suzan Kardeş, Anılarını Paylaştı

Sinema-dizi oyuncusu ve müzisyen Suzan Kardeş, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne bağlı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nde gerçekleşen Hıdırellez söyleşisine katıldı. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’un da bulunduğu söyleşide Kardeş, Hıdırellez geleneğini ve önemini vurguladı.

Balkanlarda Hıdırellez Kutlamaları

Kardeş, çocukluğunun Kosova’da geçtiğini ve tek camisi olan bir mahallede Hıdırellez geleneğinin Balkanlar’da daha yoğun yaşandığını belirtti. 32 yıldır ‘Suzan’ın Hıdırellez Bahçesi’ adıyla kutlamalar düzenleyen Kardeş, bu yıl ilk kez festival olarak düzenlenen etkinliğe yüksek katılımdan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uluslararası Hıdırellez Festivali Hayali

Suzan Kardeş, Hıdırellez kutlamalarını uluslararası bir festival haline getirmeyi hedeflediğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerin desteğini alarak festivalin büyümesini umut ettiğini söyleyen Kardeş, gelecek yıllarda Hıdırellez festivallerinin pek çok ilde aynı anda kutlanmasını planladığını açıkladı.

UNESCO’dan Destek Bekliyor

2016’da Türkiye ile Makedonya’nın sunduğu ‘Bahar Kutlaması: Hıdırellez’ dosyası sonrasında Hıdırellez’in UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedildiğini hatırlatan Kardeş, hayalindeki uluslararası festival için de UNESCO’dan destek beklediğini söyledi.

Sezen Aksu’ya Özel İstek

Suzan Kardeş, son dönemde albüm yapmayı düşünmediğini ancak Hıdırellez için özel bir şarkı çalışması planladığını belirtti. Ayrıca, Sezen Aksu’nun bir Hıdırellez şarkısı yapmasını istediğini dile getiren Kardeş, bu sayede Hıdırellez’in dünya çapında daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.