DOLAR 32,4948 0.32%
EURO 34,7207 0.29%
ALTIN 2.406,831,13
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tokat’ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Sosyal Medya Uyarısı Gerçek Oldu

Tokat’ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Sosyal Medya Uyarısı Gerçek Oldu

ABONE OL
Nisan 18, 2024 21:09
Tokat’ta 5,6 Büyüklüğünde Deprem: Sosyal Medya Uyarısı Gerçek Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SSGEOS Grubu Önceden Uyardı

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, Samsun, Yozgat, Çankırı, Çorum, Sivas, Ordu gibi şehirlerde de hissedildi. Ancak dikkat çeken nokta, Hollandalı Frank Hoogerbeets’in liderliğini yaptığı “SSGEOS” adlı araştırma grubunun, sosyal medyada saatler önce uyarıda bulunmuş olmasıydı.

“BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR” Uyarısı

Hoogerbeets’in kendisini “Deprem kâhini” olarak tanımladığı SSGEOS grubu, dün akşam sosyal medyada yaptığı paylaşımda, bölgede büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulunmuştu. Grup, Batı ve Orta Türkiye’de orta şiddette sarsıntı yaşandığını belirterek, “Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Geçmiş Tahmin Başarısı

Hoogerbeets’in daha önce 6 Şubat’ta Türkiye’yi yasa boğan depremlerden üç gün önce (3 Şubat) yapmış olduğu tahminler de dikkat çekiciydi. O tarihte yapmış olduğu paylaşımda, Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan bölgelerinde 7.5 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirtmişti. Bu tahminin gerçekleşmesiyle birlikte Hoogerbeets, “deprem kahini” olarak anılmaya başlamış ve takipçi sayısı hızla artmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.