DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0892 -0.13%
ALTIN 2.297,700,90
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yavru ayıyı önce vurdu, sonra işkence etti

Yavru ayıyı önce vurdu, sonra işkence etti

ABONE OL
Temmuz 9, 2020 22:24
Yavru ayıyı önce vurdu, sonra işkence etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HAYTAP’ın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan görüntüler, kullanıcıların tepkisini topladı. Görüntülerde Artvin’in Arhavi ilçesinde, avlanmaya çıkan T.Ç.’nin, yavru bir ayıyı vurduğu ardından can çekişen hayvanın üzerine köpek saldığı görüldü. Yavru ayı bir yandan köpeklerden kurtulmaya çalışırken uzun süre de acı çekiyor ve sonunda ölüyor. Elinde tüfekle bekleyen T.Ç. daha sonra hayvanın başını tutarak fotoğraf çektiriyor. Bu görüntülerin sosyal medyada dolaşmasının ardından HAYTAP da kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıp, T.Ç.’ye tepki gösterdi. T.Ç.’nin cezalandırılmasını isteyen HAYTAP üyeleri, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 

 

HAYTAP tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Artvin Arhavi’de ayı yavrusu kimseye zarar vermediği halde avcılar tarafından vuruldu ve köpeklere parçalatılmaya çalışıldı. Ayıların vurulması hayvanların koruma kanunu kapsamında olmadığı için hemen kişinin tutuklanması için suç duyurusunda bulunduk” denildi.

Bu arada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı.

 

 

KAYNAK: DHA
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.