DOLAR 32,2744 0.08%
EURO 35,1795 0.08%
ALTIN 2.505,430,20
BITCOIN 2139677-0,76%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlamayı Değerlendiriyor

ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlamayı Değerlendiriyor

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 15:23
ABD, Çin’in Yapay Zekâ Yazılımlarına Erişimi Kısıtlamayı Değerlendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden ve ekibinin, Çin’in ChatGPT gibi yapay zekâ sistemlerinin yazılımına erişimini kısıtlamayı değerlendirdiği açıklandı. Konuya yakın üç kaynak, ABD Ticaret Bakanlığı’nın bu amaçla yeni düzenlemeler yapabileceğini belirtti.

ABD, Yapay Zekâ Modellerinin İhracatını Kısıtlayabilir

ABD, son iki yılda Çin’in askeri amaçlarla en son teknolojiyi geliştirmesini yavaşlatmak amacıyla birçok adım atmıştı. ABD Ticaret Bakanlığı’nın yazılımları ve verileri gizli tutulan sahipli veya kapalı kaynak kodlu yapay zekâ modellerinin ihracatını kısıtlamayı değerlendirdiği belirtiliyor.

ABD’li Yapay Zekâ Devleri İhracatta Serbest

Microsoft destekli OpenAI, Alphabet’in Google DeepMind ve benzeri ABD’li yapay zekâ devlerinin, yazılımlarını hükümet denetimi olmaksızın dünyadaki herhangi bir kişiye satabildiği vurgulanıyor. Bu durum, ABD’nin düşmanlarının yapay zekâ modellerini istenmeyen amaçlar için kullanabileceği endişelerine sebep oluyor.

Hükümet ve özel sektör araştırmacıları, yapay zekânın siber saldırılar düzenlemek veya güçlü biyolojik silahlar üretmek gibi amaçlarla kullanılabileceği konusunda endişe ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.