DOLAR 32,2526 0.1%
EURO 35,0029 -0.08%
ALTIN 2.505,980,23
BITCOIN 2140293-0,69%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kacır, Hacettepe Teknokent Taleworlds Binası Açılış Töreninde Konuştu

Bakan Kacır, Hacettepe Teknokent Taleworlds Binası Açılış Töreninde Konuştu

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 15:22
Bakan Kacır, Hacettepe Teknokent Taleworlds Binası Açılış Töreninde Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Kacır, Teknoloji ve Girişimcilikte Güçlü Altyapının Önemini Vurguladı

Bakan Kacır, Hacettepe Teknokent Taleworlds Binası Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, teknoloji geliştirme, inovasyon ve girişimcilikte güçlü altyapının küresel rekabet yarışında önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Türkiye’de AR-GE, inovasyon ve girişimcilik ekosistemini güçlendirdiklerine vurgu yapan Kacır, destek mekanizmalarıyla girişimcilerin yanında olduklarını ifade etti.

AR-GE ve İnovasyon Odaklı Projelerin Desteklendiği Merkezler Oluşturuldu

Bakan Kacır, teknoparklar, kuluçka ve teknoloji geliştirme merkezleri gibi altyapılarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini hızlandırdıklarını, teknoloji ve inovasyonun kalkınma modelinin odağına koyduklarını aktardı. AR-GE personeli sayısını artırarak, firmaların katma değer odaklı ürün ve hizmetler sunmalarını desteklediklerini belirtti.

100 Turcorn ve 100 Bin Teknoloji Girişimciliği Hedefine Doğru

Kacır, Türkiye’nin teknoloji altyapısının gelişimi ve oluşturulan yatırım ikliminin meyvelerini almaya başladığını vurgulayarak, 2030’da 100 Turcorn ve 100 bin teknoloji girişimciliği hedeflerine ulaşacaklarını dile getirdi. Mentorluk, finansman, kuluçka ve hızlandırma programlarıyla girişimcilere destek olmaya devam ettiklerini söyledi.

Oyun Sektöründeki Başarılar ve Gelişim

Bakan Kacır, Türkiye’de oyun sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, oyun girişimciliğinde gösterilen başarıların devam etmesi için desteklerinin süreceğini ifade etti. TaleWorlds Entertainment’in ihtiyaç duyduğu fiziki altyapının açılışını gerçekleştirdiklerini ve firmaların teknoloji odaklı ihracatının 500 milyon dolara ulaştığını aktardı.

Kacır, Türkiye’nin oyun sektöründe küresel bir marka haline geldiğini ve sektörün gelişimi için verdikleri desteklerin devam edeceğini belirtti. Yılın ilk çeyreğinde Avrupa’da teknoloji girişimlerine en fazla yatırım yapılan ülke olmalarının önemine değindi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.