DOLAR 32,5325 0.18%
EURO 35,0688 0.47%
ALTIN 2.442,580,18
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması

ABONE OL
Nisan 10, 2024 18:10
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Refah ile İlgili Tutumu

Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray’daki basın brifinginde Gazze gündemini ve ABD’nin Refah ile ilgili tutumunu değerlendirdi.

Sullivan’ın Açıklamaları

Sullivan, ABD yönetiminin İsrail’e Refah ile ilgili alternatif planları sunduğunu belirtti. ABD olarak Refah’a kara işgalinin doğru bir adım olmadığını ve Hamas’ın peşinden gitmenin daha doğru yollarının olduğunu vurgulayan Sullivan, İsrailli muhataplarıyla bu konuyu görüştüklerini ifade etti.

Sullivan, İsrail heyetinin Washington’a gelmesini beklediklerini ve yapılacak görüşmelerden somut çıktıların çıkacağına inandıklarını dile getirdi.

İsrail’in Planı

Sullivan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Refah’a yönelik kara saldırısı planıyla ilgili detaylara girmediğini ancak İsrailli muhataplarıyla tüm konuları ele aldıklarını belirtti. İsrail’in Refah’a ilişkin uygulanabilir ve güvenilir bir plan sunmadığını söyleyen Sullivan, sivillerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

İnsani Yardımların Önemi

Gazze’deki durumun vahim olduğunu belirten Sullivan, İsrail’e daha fazla insani yardım tırının girişine izin verilmesinin olumlu bir adım olduğunu ifade etti. Refah’a artan yardımların önemine değinen Sullivan, bölgedeki insani kriz nedeniyle daha fazla yardımın gerekliliğine dikkat çekti.

Refah Şehri ve İsrail Saldırıları

Refah Gazze’nin güneyinde yer alan bir şehir olup, İsrail saldırıları nedeniyle büyük bir yerinden edilme yaşandığını belirten Sullivan, sığınmacıların yaşam mücadelesine dikkat çekti. İsrail’in Refah’a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin korunmasız kalacağı endişeleri dile getirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.