DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20645480,90%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

British Museum’un Eski Küratörü Hırsızlık Yaptığı Ortaya Çıktı

British Museum’un Eski Küratörü Hırsızlık Yaptığı Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mart 26, 2024 22:07
British Museum’un Eski Küratörü Hırsızlık Yaptığı Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Detaylar Duruşmada Ortaya Çıktı

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan British Museum’un eski küratörü Peter Higgs’in hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Ağustos ayında çevrim içi alışveriş sitesinde satışa çıkan eserlerle ilgili yeni detaylar mahkemede gün yüzüne çıktı.

Altın Yüzükler ve Mücevherler Çalındı

Higgs’in görevden alınmasının ardından açılan davada, çalınan eserler arasında antik Yunan ve Roma dönemlerine ait altın yüzükler, küpeler ve diğer mücevher parçalarının bulunduğu ortaya çıktı. British Museum’un avukatı, hırsızlığın boyutunun tam olarak bilinmediğini ancak bin 800’den fazla öğenin çalındığını veya hasar gördüğünü belirtti.

Yargıç’tan İade Kararı

Mahkeme, Higgs’e sahip olduğu parçaları iade etmesi ve çalındığı şüphelenilen bütün eşyaların bir listesini vermesi yönünde karar aldı. Şüphelinin kayıp eserlerin nerede olduğu veya gelirleri hakkında bilgi vermesi için de emir çıkartıldı. Şu ana kadar 356 eserin iade edildiği belirtilirken, British Museum’un koleksiyonunda yaklaşık 8 milyon eser bulunmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.