DOLAR 32,3456 -0.05%
EURO 34,8979 0.28%
ALTIN 2.395,88-0,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Kent Müzesi: Tarihi Bir Binadan Modern Bir Müzeye

Keşan Kent Müzesi: Tarihi Bir Binadan Modern Bir Müzeye

ABONE OL
Nisan 19, 2024 22:08
Keşan Kent Müzesi: Tarihi Bir Binadan Modern Bir Müzeye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan’da Tarihi Bir Binanın Dönüşümü: Yukarı Zaferiye Mahallesi

1914 yılında inşa edilen ve Çanakkale Savaşı sırasında ‘cephe gerisi hastanesi’ olarak kullanılan bina, Keşan ilçesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde yer alıyor. Daha sonra Kızılay ve Memleket Hastanesi olarak hizmet veren bina, Keşan Belediyesi tarafından restore edilerek Keşan Kent Müzesi’ne dönüştürüldü.

Keşan Kent Müzesi: 40 Bin Ziyaretçiye Ev Sahipliği Yaptı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde törenle açılan Keşan Kent Müzesi, sadece bir ay içinde 40 bin ziyaretçiyi ağırladı. Müzenin Koordinatörü Aslı Avcı, “Yoğun ilgiyle karşılaştık. Ramazan Bayramı tatilinde özellikle Keşan’a gelen misafirler için bir cazibe noktası haline geldi” dedi.

Müze, Sosyal Medya Üzerinden Tanınırlığını Artırıyor

Keşan Kent Müzesi, mutfak kültürü, Keşan ağzı, ve Çanakkale Savaşı’nda Keşan’ın yeri gibi konuları ziyaretçilere sunuyor. Avcı, “Hareketli dioramalar ve bal mumu heykelleri özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor” şeklinde ifade etti. Müze, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sayesinde ülke çapında tanınır hale geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.