DOLAR 32,4728 -0.03%
EURO 34,8635 0.22%
ALTIN 2.440,290,08
BITCOIN 2041101-1,38%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi

Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi

ABONE OL
Nisan 11, 2024 16:09
Can Bartu: Türk Sporunun Unutulmaz İsmi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok Yönlü Bir Sporcu: Can Bartu

Fenerbahçe kulübü için hizmet veren ve Türk sporunun önemli figürlerinden biri olan Can Bartu, vefatının beşinci yılında saygıyla anılıyor.

Futbol ve Basketbol Kariyeri

1936 yılında İstanbul’da doğan Bartu, 1949 yılında Fenerbahçe’nin genç takımında basketbol oynamaya başladı ve futbol kariyerine burada adım attı. Hem futbol hem basketbol alanında başarılar elde eden Bartu, Türk spor tarihinde önemli bir konuma sahip.

Türkiye’de ve İtalya’da Başarılı Sezonlar

Can Bartu, Türkiye’de Fenerbahçe formasıyla 326 maçta 162 gol atarken, İtalya macerasında da Fiorentina, Venezia ve Lazio takımlarında başarılı performans sergiledi. İtalya’da “Sinyor” lakabıyla anılan Bartu, Avrupa kupaları finallerine ulaşan ilk Türk futbolcu olma unvanını da elde etti.

Milli Takım ve Kalecilik Deneyimi

Bartu, Türkiye Milli Futbol Takımı’nda 28 kez forma giyerken, ilginç bir anekdotla da hatırlanıyor. Romanya’ya karşı oynanan maçta orta saha oyuncusu olarak başladığı mücadeleyi kaleci olarak tamamlayarak milli takımda gol atan ender futbolculardan biri oldu.

Can Bartu’nun Anısına Tesis Açıldı

Fenerbahçe Kulübü, Can Bartu’ya olan saygısını göstermek amacıyla Samandıra Kamp Merkezi’ni “Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri” olarak adlandırdı. Bartu, Türk futbolunun uluslararası alandaki değerli temsilcilerinden biri olarak anılmaya devam ediyor.

Can Bartu, 11 Nisan 2019 tarihinde 83 yaşında yaşamını yitirirken, Türk spor tarihinde unutulmaz bir iz bıraktı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.