DOLAR 32,2763 0.08%
EURO 34,7813 -0.04%
ALTIN 2.408,03-0,04
BITCOIN 2053080-1,29%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiğköftenin Kalorisi Ne Kadar?

ABONE OL
Ekim 31, 2020 11:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiğ köfte, hammaddeleri açısından bakıldığında kontrollü tüketim gerçekleştirildiği zaman zayıflamaya yardımcı olan yemek türlerinden biridir. Bunun en önemli sebebi içerisinde vitamin açısından zengin ve doyurucu özelliği bulunan besinleri barındırması diyebiliriz. Hâl böyle olunca tokluk hissiyatınız daha fazla artar ve ekstra olarak öğün çıkarmadan yemek ihtiyacınızı bir sonraki öğüne erteleyebilirsiniz.

Çiğ Köfte Dürüm Besin Değerleri

Herkesin tercihi farklıdır ancak bu ürünün genel tüketim şekli son zamanlarda lavaş ile birliktedir. Tabii ki yalnız tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı bir özelliği olsa da dürüm şeklinde tüketilince karbonhidrat oranının artmasından dolayı kesinlikle dengeli tüketilmesi gerekiyor. Bu sebeple bir çiğköfte dürümün içerisinde bulunan kalori miktarı aşağıda verilmiştir.

  • Bir adet çiğ köfte dürüm 320 kaloridir.
  • Bu dürümün içerisinde %44 karbonhidrat bulunuyor.
  • Yağ açısından da %46’lık bir orana sahiptir.

Her yöreye göre çiğ köftenin yapılış şeklinde değişkenlik ortaya çıktığı için bazı yörelerde etsiz olarak tüketilirken bazılarında et kullanılmaktadır. Burada verdiğimiz miktarlar tamamen etli çiğ köfteye aitti. Hâl böyle olunca etsiz çiğ köftenin kalori miktarını öğrenmek isteyenler için bunlar aşağıda verilmiştir.

  • Bir porsiyon etsiz çiğ köftede 181 kalori bulunuyor.
  • 32 gram karbonhidrat içermektedir.
  • Yağ miktarı ise 4 gramla sınırlıdır.

Burada verilen veriler tamamıyla 1 porsiyon çiğ köfte ile sınırlı olsa da lezzetiyle ün kazanmış Serince Çiğ Köfte markasından alacağınız ürün miktarı arttıkça kalori miktarı da artışa geçecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.