DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çinli Araştırmacılar Doğu Antarktika’daki Buz Tabakalarını İnceledi

Çinli Araştırmacılar Doğu Antarktika’daki Buz Tabakalarını İnceledi

ABONE OL
Nisan 21, 2024 15:07
Çinli Araştırmacılar Doğu Antarktika’daki Buz Tabakalarını İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli Araştırmacılar Buz Radarı Verilerini Kullanarak Keşif Yaptı

Çin Kutup Araştırmaları Enstitüsü, Çin Yer Bilimleri Üniversitesi ve Çin Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden araştırmacılar, Doğu Antarktika’daki buz tabakalarını detaylı bir şekilde inceledi.

46 Buzul Altı Gölü Keşfedildi

Araştırmacılar, “buz radarı” verilerinde bulunan buz tabanı yansımalarının dalga biçimlerini analiz etmek için yeni bir yöntem geliştirdiklerini ve Gamburtsev Sıradağları’nı detaylı bir şekilde incelediklerini belirtti.

Çalışma sonucunda bölgede toplamda 46 buzul altı gölü keşfettiklerini kaydeden araştırmacılar, bu keşfin Antarktika’daki buz tabakalarının dinamikleri ve yaşamın evreleri hakkında önemli bilgiler sağladığını vurguladı.

Antarktika’nın Altında Çeşitli Buzul Altı Gölle İlgili Dikkat Çeken Ayrıntı

Araştırmacılar, yaklaşık 2 bin 400 metre kalınlığında buz tabakasıyla kaplı olan Antarktika’nın altında çeşitli buzul altı göllerinin bulunduğuna dikkat çekti. Bu bulgular, bölgenin jeolojik yapısı ve su döngüsü hakkında daha derinlemesine anlayış sağlayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.