DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türk Devletleri Teşkilatı Uzay Çalışmalarını Değerlendirdi

Türk Devletleri Teşkilatı Uzay Çalışmalarını Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 28, 2024 15:24
Türk Devletleri Teşkilatı Uzay Çalışmalarını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Uzay ve Uydu Çalışmalarını Açıkladı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreter Yardımcısı Mirvokhid Azimov, Türkiye Uzay Ajansı ev sahipliğinde gerçekleştirilen Space Technology Conference kapsamındaki TDT Uzay Ajansları 3. Toplantısı için Ankara’ya geldi. Azimov, toplantının oldukça verimli ve başarılı geçtiğini belirtti. Uzayın keşfiyle ilgili birçok konunun ele alındığını ve bazı konularda anlaşmalar yapıldığını aktardı.

Uzay Kampı Türkiye Etkinliği ve Gençlerin Katkısı

Azimov, geçen yıl gerçekleştirilen ve olumlu geri bildirimler alan Uzay Kampı Türkiye etkinliğinin ikincisinin planlaması hakkında konuştu. Bu tür organizasyonların gençlerin bilgi birikimine katkı sağladığını vurgulayan Azimov, dayanışma ve ortak geleceğe inanç duygusunu artırdıklarını söyledi.

Küp Uydu Projesi ve Ortak Çalışma

Azimov, Türk Devletleri Teşkilatı olarak geçen yıl “Küp Uydu Projesi” için teknik bir çalışma grubu oluşturduklarını açıkladı. Toplantıda, Türk devletleri adına ortak bir uydu üzerinde çalışacak mühendislerden oluşan özel bir ekip kurulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti. Bu ekibin Kazakistan’daki araştırma merkezinde faaliyet göstereceğini ve hedeflerinin bir küp uydu fırlatmak olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Uzaydaki Rolü ve Katkıları

Azimov, TDT olarak üniversiteler ve araştırma merkezleri arasında uzay araştırmaları konusunda işbirliğinin artırılmasını istediklerini belirtti. Türkiye’nin uzay alanındaki tecrübesinin diğer Türk devletleri için faydalı olacağını dile getiren Azimov, Türkiye’nin uzaya gönderdiği ilk astronotundan ve Türksat 6A uydusunun yörüngeye gönderilmesinden duydukları gururu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.