DOLAR 32,2015 0.1%
EURO 35,1001 0%
ALTIN 2.464,31-0,13
BITCOIN 21161111,23%
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

NATO’nun Siber Savunma Tatbikatı: Kilitli Kalkan 2024

NATO’nun Siber Savunma Tatbikatı: Kilitli Kalkan 2024

ABONE OL
Nisan 29, 2024 15:20
NATO’nun Siber Savunma Tatbikatı: Kilitli Kalkan 2024
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Estonya’da Gerçekleşen Kilitli Kalkan 2024 Tatbikatı

NATO’nun Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi (CCDCOE) koordinatörlüğünde düzenlenen Kilitli Kalkan 2024 Tatbikatı, Estonya’nın Tallinn kentinde gerçekleşti. Bu tatbikat, kötü niyetli siber girişimlere karşı bir “siber kalkan” oluşturmayı amaçlıyor.

HAVELSAN Uzmanları Yeşil Takım’da Görev Aldı

HAVELSAN siber güvenlik uzmanları, tatbikatta altyapı ve senaryo oluşturma görevleriyle “Yeşil Takım”da yer aldı. 4 binden fazla siber güvenlik uzmanının katıldığı tatbikatta, kritik dijital altyapılara karşı gerçekleştirilebilecek siber saldırılara karşı savunma senaryoları test edildi.

HAVELSAN Uzmanları NATO CCDCOE Paydaşı Olarak Görev Yaptı

Kilitli Kalkan 2024 Tatbikatı’nda HAVELSAN uzmanları, NATO CCDCOE paydaşı olarak “yapay zekanın siber güvenliği” ve “ileri seviye zararlı yazılım analizi” konularında senaryo ve altyapı desteği sağladı.

2010 Yılından Beri Düzenlenen Bir Tatbikat

Kilitli Kalkan Tatbikatı, NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi koordinatörlüğünde 2010 yılından bu yana her sene düzenleniyor. Bu tatbikat, siber güvenlik uzmanlarının ulusal bilgi teknolojisi sistemlerini ve kritik altyapıyı gerçek zamanlı saldırılar altında savunma becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Ulusal Siber Olay Müdahale Ekipleri

Kilitli Kalkan Tatbikatı’nda, ekipler gerçekçi senaryolar, en son teknolojiler ve stratejik karar alma süreçlerini içeren büyük bir siber olayın tüm karmaşıklığını simüle ediyor. Ekipler, kurgusal bir ülkeye yönelik büyük ölçekli bir siber olayı ele alma konusunda görevlendirilen “Ulusal Siber Olay Müdahale Ekipleri” rolünü üstleniyor.

Tatbikata katılan ekiplerden, olayları raporlama, stratejik kararları uygulama ve adli, hukuki ve medya ile ilgili zorlukları çözme gibi alanlarda etkinlik bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.