DOLAR 32,5159 0.39%
EURO 34,7695 0.47%
ALTIN 2.402,740,96
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Maçı Tarihe Geçti

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Maçı Tarihe Geçti

ABONE OL
Nisan 9, 2024 16:11
Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Maçı Tarihe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe’nin 19 Yaş Altı Takımıyla Çıktığı Süper Kupa Maçında Tarihi Anlar

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, sarı-lacivertli futbolcuların 2. dakikada sahadan çekilmesiyle tatil edilirken karşılaşma birçok anlamda tarihe geçti.

En Kısa Maçlardan Biri: 50 Saniyede Maçın Sonu

Fenerbahçe’nin 19 yaş altı takımıyla çıktığı mücadelede, Mauro Icardi’nin 50. saniyede attığı golle Galatasaray 1-0 öne geçerken, galibiyetin santrası yapılmadı ve maç tatil edildi.

İstatistiklerle Dolu Karşılaşma

Galatasaray’ın 16 pas yaparken, Fenerbahçeli futbolcular topa dokunamadı. Barış Alper, Icardi’nin golünde topu kafayla indirirken, bu gol aynı zamanda maçtaki son dokunuş oldu.

Tarihi Rekabetin İlkleri

Icardi’nin 50. saniyedeki golü, ezeli rekabette en erken gol olarak kayıtlara geçerken, 115 yıllık rekabette dün bir ilk yaşandı. 90 yıl sonra ikinci kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisi yarıda kalırken, Fenerbahçe’nin kupa maçlarında yarıda kalan üçüncü karşılaşması da gerçekleşmiş oldu.

Benzer Olaylar ve Cezalar

Geçmişte yaşanan benzer durumlar sonucunda verilen cezalar hatırlanırken, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde yaşanan olaylar bir kez daha tarihe geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.