DOLAR 32,5873 0.33%
EURO 34,7912 0.13%
ALTIN 2.508,800,99
BITCOIN %
İstanbul
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güne Başlarken | 31 Temmuz 2020

Güne Başlarken | 31 Temmuz 2020

ABONE OL
Ağustos 1, 2020 03:02
Güne Başlarken | 31 Temmuz 2020
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5f2336eaae298b37f1cbf675

Sen uyurken neler oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e yükselen takımları tebrik etti.

F1 pilotu Perez’in corona virüs testi pozitif çıktı.

Dünyanın teknoloji devleri olan Amazon, Google, Facebook ve Apple’ın CEO’ları ABD Kongresi’nde ifade verdi. Devler, “tekelleşme” ve güçlerini kötüye kullanma iddialarıyla yüzleştiler.

Bir süredir birlikte olan oyuncu Kaan Yıldırım ve Hadise çiftinden ilk poz geldi. Yıldırım Instagram hesabından fotoğrafı paylaştı.

Güne Dair Notlar

29 Temmuz günü saat 7.17’de dolar 6,96 TL, euro ise 8,29 TL.Hava durumu ise şöyle: İstanbul, Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. 23°C, 32°C Antalya, Az bulutlu ve açık. 26°C, 34°C Ankara, Az bulutlu ve açık. 20°C, 33°C Trabzon, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 23°C, 27°C Diyarbakır, Az bulutlu ve açık. 23°C, 39°C

Detaylı hava durumu için seni şöyle alalım: Meteoroloji

5e37d0f0ae298bf5326ec9d4

Ustasından yemek bir başka ama evde de künefe yapılır!

Künefe sevenler buraya! Pandemi sürecinde birçok şeyi evimizde yapar olduk. Ekmekle çıktığımız mutfak yolculuğunda künefe ile devam edelim. Evde künefe yapımı sandığınız kadar zor değil. Bir iki püf noktasıyla sevdiğiniz lezzette bir künefe siz de yapabilirsiniz.Peki künefe nasıl yapılır?

5f1eda4c66a97c7738cce7c2

Künefe yapımında kullanılacak malzemeler:

200 gr tel kadayıf100 gr tereyağ200 gr dil peyniri

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker,1,5 su bardağı su,3-4 damla limon suyuÜzeri için kaymak

Künefe nasıl yapılır?

Şekerle suyu tencereye alın kaynayınca limonu sıkın ve ılımaya alın.Kadayıfları, oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice yoğurun.Diğer taraftan krep tavasını tereyağı ile yağlayın.Kadayıfları tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kadar yayın, üzerine ağırlık koyarak iyice bastırın,Peynirleri kesip eşit şekilde dağıtın.Üzerini tekrar kadayıf ile kaplayıp yine baskı uygulayın, kadayıfların iç içe geçip birbirine yapıştığından emin olun.Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.Künefe sıcak, şerbeti ılıkken üzerine dökün, bir iki dakika şerbette bekledikten sonra süsleyip servis edin.

Künefe yapmanın püf noktaları:

Peyniri ne kadar fazlaysa o kadar güzel oluyor, bütçenize göre arttırabilirsiniz.Kızardığını kenarlardan anlayabilirsiniz.Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır.

5e37d6c766a97c56432ddd07

Televizyonda ne var?:

Yarışma: Çarkıfelek (KANAL D), Sinema: Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde (STAR), Sinema: Daha Hızlı Daha Öfkeli (atv), Güldür Güldür Show (SHOW), Yerli Dizi: Bay Yanlış (FOX)

5e37d6c766a97c56432ddd07

Günlük burç yorumları (31 Temmuz 2020)

KOÇ: Yaptığınız görüşmeler girişimcilik konusunda başarılı olacağınızı gösteriyor. Kalitenizi artıracak projeler peşindesiniz. Sizi sıkan şartlar konusunda daha fazla düşünmeyin. İlişkilerinizin uyumunu korumalısınız.BOĞA: Fark etmediğiniz detaylar önem kazanacak, ilişkinizi ve kendinizi sorgulayacaksınız. Aşkta hatalar yapmamak için ısrarlı tutumunuzu sürdürmelisiniz. Konuşurken sözlerinize dikkat etmelisiniz.İKİZLER: Sizin için duygusal tatmin çok önemli. Çevrenizle bütünleşmek sizi farklı kılıyor. Yalnızlığı sevmeyen yapınız sizi kalabalık ortamlara süreklerken karşılaşacağınız kişilerden olumlu etkiler almanıza da neden oluyor.YENGEÇ: Aşkta kariyer ve üstün nitelikler göz dolduracak. Bugün konuşulan şeyleri gözünüzde büyüterek, gereksiz tartışmalara meydan verebilirsiniz. İnandığınız konularda taviz vermek istememenize şaşırmamalı.ASLAN: Bugün kendinizi yeniden yapılandırmak için ruhsal konulara yöneleceksiniz. Yaşamda yeni bir sayfa ile çıkmak isteyecek ve deneyimlerinizi genişleteceksiniz. Yaşama pratik bir şekilde bakıyorsunuz.BAŞAK: Yollardan beklediğiniz haberlerin gecikmesi canınızın sıkılmasına neden olacaktır. İsteklerinizde ileriye yönelik bir artış gözlenecek. Aşkta sakin bir dönem bitiyor. Artık daha fazla gezmek isteyeceksiniz.TERAZİ: Aşk size eğlence gibi geliyor. Bazılarınız iş arkadaşlarınızdan biriyle duygusal ilişkiye girebilir, iddialı tavırlar içinde olabilir. Doğru kararlar almak sizin elinizde. İnatçı yapınız olumsuzluk getirebilir.AKREP: Huzursuzluğunuzu yenmelisiniz. Yalnız kendi sorunlarınızı ve isteklerinizi düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Önce iş çabalarınız göz dolduracak sonra paranız artacak. Maddi konularda detaylar üzerinde durmalısınız.YAY: Dostlarınızı şaşırtmak istemiyorsanız aşırıya kaçan hareketlerinize disiplin getirmelisiniz. Gücünüzün farkındasınız ve başlangıçlar için yeterli cesarete sahipsiniz. Maddi konularla ilgili önemli fırsatlar gündemde.OĞLAK: Onaylanmayan konu üzerinde ısrar etmeyin. Duygusal yönlerinizi ön plana çıkarmadan, geçmişle ilgili konularınızı yeniden gözden geçirmelisiniz. Aşk ilişkilerinizi yeniden değerlendirmeniz gerekiyor.KOVA: Romantizm sizi saran duyguların başında olacak. Gizli arzularınızın belirginleşmesi ve partnerinizin istekleri karşısında yoğun duygular yaşamanız aklınızın karışmasına neden olabilir. Bugün çevrenizden ilgi görüyorsunuz.BALIK: Bugün güven ihtiyacı içinde olmanız nedeniyle elinizde olan imkanlarınızı kullanmak zorunda kalacaksınız. Sosyal yaşantınız gelişmeye devam ederken mevcut durumunuzu korumalı ve eski dostlarınızı kırmamalısınız.

5e37d6c766a97c56432ddd07

31 Temmuz gününe damga vuran olaylar

Demokratik sosyalizmin kurucularından Jean Jaures öldürüldü. 1914Türkiye Güzeli Keriman Halis Belçika’da Dünya Güzellik Kraliçesi seçildi. 1932″Sosyal demokrat” ve “Günizm” adlı partileri kurmak isteyenlerin başvurusu reddedildi. 1945Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) kuruldu. Türk-İş Türkiye’nin ilk sendikal konfederasyonudur. 1952Üreticiler, ilan edilen üzüm, incir, fındık ve pamuk fiyatlarından memnuniyetleri nedeniyle Başbakan Adnan Menderes’e teşekkür telgrafları çektiler. 1952Türkiye Avrupa Ekonomik Topluluğu’na (AET) üyelik için resmen başvurdu. 1959Amerika Birleşik Devletleri uydusu Ranger 7, Ay yüzeyinin yakından çekilmiş fotoğraflarını yolladı. 1964Alpaslan Türkeş Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi genel başkanlığına seçildi. Aynı gün, İngiliz televizyonunda sigara reklamları yasaklandı. 1965Türkiye’de bira sanayiinin gelişmesi nedeniyle Emniyet Müdürlüğü birayı alkollü içki saymamaya karar verdi. 1969Amerikalı astronotlar Davit Scott ve James Irvin ay yüzeyinde 4 tekerlekli bir araçla gezdiler. Aynı gün, ekonomik nedenlerle Yeni Gazete ile Yeni İstanbul gazeteleri yayın durdurma kararı aldılar. 1971Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi Galip Özmen ile kızı Neslihan Atina’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. 1980Sosyal Demokrasi Partisi’nin (SODEP) veto edilen eski genel başkanı Erdal İnönü SODEP’ten milletvekili adayı olacağını açıkladı. 1983Gazete promosyonlarına kısıtlama getiren yasa tasarısı Meclis’te kabul edildi. 1986Bakkallar ve Bayiler Federasyonu kola boykotundan sonra yabancı içki ve sigara satmama kararı aldı. 1990Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer , 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne Emin Atıcı’yı atadı. Atıcı Yüksek Öğrenim Kurulu listesinde üçüncü sıradaydı. 2000

5e37d6c766a97c56432ddd07

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.