DOLAR 32,4026 -0.13%
EURO 34,8456 0.19%
ALTIN 2.436,07-0,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, İran’a Karşı Savunma Maliyetini Açıkladı

İsrail, İran’a Karşı Savunma Maliyetini Açıkladı

ABONE OL
Nisan 14, 2024 18:07
İsrail, İran’a Karşı Savunma Maliyetini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Dün Geceki Savunma Maliyeti 4-5 Milyar Şekel Olarak Belirlendi

Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine göre İsrail, dün geceki savunma maliyetini 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olarak açıkladı. Bu rakam sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyetini kapsıyor.

İran’ın Füzeleri İçin Harcanan Savunma Maliyeti

Ram Aminah, yaralanmalar ve füzelerin isabet ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığını vurguladı. İsrail’in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow’un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirterek, İran İHA’larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna dikkat çekti.

İran İHA ve Füze Atışları

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran’dan İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze atıldığını belirtmişti. İran-İsrail gerilimi, İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlemesinin ardından artmıştı.

Gerilim Karşılıklı Misilleme ile Devam Ediyor

İran, İsrail’in konsolosluk saldırısını ülkesine yapılmış bir saldırı olarak kabul ederek misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise karşılık vereceğini bildirmiş, İran’ın insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatmasıyla gerilim tırmanmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.