DOLAR 32,4728 0.06%
EURO 34,8787 0.03%
ALTIN 2.433,54-0,05
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı

İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı

ABONE OL
Nisan 6, 2024 18:07
İsrail Ordusu Gazze’de Esir Alınan İsrailli Elad Katzir’in Cesedine Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrailli Esirin Cesedi Tespit Edildi

İsrail ordusu, Gazze’de Elad Katzir isimli bir İsrailli esirin cesedine ulaştığını ve cesedin İsrail’e götürüldüğünü açıkladı. Ordudan yapılan açıklamaya göre, İsrailli esirin cesedinin yeri, Han Yunus’ta ordu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) istihbaratı çerçevesinde belirlendi. Şin-Bet ve ordu, cesedin adli tıptaki kimlik belirleme işleminin ardından Katzir’in ailesini durumdan haberdar etti.

Görüntüleri Yayınlanmıştı

Gazze’deki Filistinli direniş gruplarından İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri, 20 Aralık’ta Elad Katzir ve Gadi Mozes isimli iki esirin görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde isminin “Elad Katzir” ve 47 yaşında olduğunu bildiren esir, İsrail ordusunun füzeleri nedeniyle tehlikede olduklarını söylemişti. İsrail makamlarına göre, Gazze Şeridi’nde, bazıları hayatta bazıları ölü 136 kadar İsrailli esir bulunuyor.

Anne Serbest Bırakılmıştı

Elad Katzir ve annesi Hanna, 7 Ekim’de Gazze sınırı yakınındaki Kibbutz Nir Oz yerleşiminden esir alınmış, baba Avraham ise ölmüştü. Anne Hanna, 24 Kasım’daki esirlerin karşılıklı salıverilmesine ilişkin anlaşma kapsamında serbest bırakılmıştı. Katzir’in cenazesinin İsrail topraklarına götürüldüğü bildirildi.

İsrailli Esirlerin Durumu

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında öldürülen İsrailli esir sayısının 70’i geçtiğini duyurmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.