DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul İl Sağlık Müdürü: İstanbul Depremine Hazırız

İstanbul İl Sağlık Müdürü: İstanbul Depremine Hazırız

ABONE OL
Şubat 8, 2024 23:12
İstanbul İl Sağlık Müdürü: İstanbul Depremine Hazırız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, olası Marmara depremi durumunda İstanbul’da sağlık hizmetlerinin aksamaması için yapılan çalışmaları açıkladı.

Depremde Sağlık Hizmetlerinin Yönetimi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, ilk 36 saatte sağlık sisteminin kendi kendini otomatik şekilde yönetmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Memişoğlu, 36-48 saat arasında ise dış desteklerle personel ve malzeme lojistiğini sağlamayı planladıklarını söyledi.

İzolatörlü Hastaneler

Memişoğlu, İstanbul’da sismik izolatör teknolojisiyle inşa edilen hastanelerin deprem sırasında sağlık hizmetinin kesintisiz sürmesini sağlayacağını ifade etti. Şu anda İstanbul’da 10 adet izolatörlü hastane bulunduğunu belirten Memişoğlu, bu hastanelerin depreme dayanıklı olduğunu ve yıkılmadan 24 saat hizmet verebileceğini söyledi.

Lojistik Planlama

İstanbul’da sağlık hizmetinin devam etmesi için lojistik planlamalar yaptıklarını açıklayan Memişoğlu, her hastanenin heliport alanları olduğunu ve personel ve malzemenin nasıl yönetileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul dışından hangi hastanelerin geleceğini belirlemek için eşleştirmeler yaptıklarını ve bu konuda tatbikatlar ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.

İlçe Eşleştirmeleri

Memişoğlu, İstanbul’u 10 bölgeye ayırdıklarını ve bu bölgelere hangi illerden gelileceğini belirlediklerini ifade etti. Ayrıca, ilçelerin nasıl eşleştirileceği konusunda da planlamalar yaptıklarını söyledi. Her hastanenin kendi konteynerlerinde veya depolarında da afetle ilgili hazırlıklar yaptıklarını belirten Memişoğlu, bu planlamaların 2024 yılında tatbikatlarla uygulanmaya başlanacağını sözlerine ekledi.

Toplumun Hazırlıklı Olması

Memişoğlu, depremin sadece yöneticilerin değil, toplumun da yönetmesi gereken bir afet olduğunu belirterek, depreme karşı önlem alma, eğitim ve hazırlıklı olma konularının önemine değindi. Depremin korkutularak değil, önlem alınarak yönetilebileceğini vurgulayan Memişoğlu, İstanbul’un depremde sağlık hizmetlerinin hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.