DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20667681,19%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Fiziki Gerçekleşmenin Yüzde 30’u Tamamlandı
  • Ulaşım Haberi
  • Sağlık
  • Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Fiziki Gerçekleşmenin Yüzde 30’u Tamamlandı

Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Fiziki Gerçekleşmenin Yüzde 30’u Tamamlandı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 23:10
Trabzon Şehir Hastanesi İnşaatında Fiziki Gerçekleşmenin Yüzde 30’u Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Şehir Hastanesi, Akyazı Mahallesi’nde Yükseliyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Akyazı Mahallesi’nde, Papara Park’ın yanında, 275 bin metrekarelik alanda inşa edilen Trabzon Şehir Hastanesi, inşaatında yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Sismik İzolatörle Tasarlanan Hastane Trabzon’un Dinamosu Olacak

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon Şehir Hastanesinin, sağlık açısından şehrin en önemli dinamosu olacağını belirtti. Usta, hastanenin bir an önce tamamlanmasını ve hizmete girmesini arzuladıklarını ifade etti.

2025 Yılında Tamamlanması Planlanıyor

Hakan Usta, Şehir Hastanesinin Şubat 2025’te tamamlanması öngörüldüğünü belirtti. Bu yıl ayrılan bütçenin hastanenin bitirilmesi için bir irade göstergesi olduğunu ifade eden Usta, inşaatın şu anda yüzde 30 seviyesinde olduğunu ve kaba inşaatın Mart ayında tamamlanmasının beklendiğini aktardı.

Modern ve Fonksiyonel Bir Hastane

Trabzon Şehir Hastanesi, 900 yatak kapasitesine sahip olacak. Bunun 235 yatağı yoğun bakım ünitesi olarak hizmet verecek. Hastanede 43 ameliyathane bulunacak. Ayrıca, yatak kapasitesi 1461’e çıkarılabilecek bir potansiyel sunacak. Hastanede kardiyovasküler cerrahi, kardiyoloji, kadın doğum, çocuk sağlığı, ortopedik ameliyatlar gibi birçok üst düzey işlem yapılması planlanıyor.

Yoğun Bakım Kapasitesi Yüzde 50 Artacak

Trabzon Şehir Hastanesi’nin tamamlanmasıyla birlikte yoğun bakım yatak kapasitesi yüzde 50 oranında artacak. Hakan Usta, hastanenin vatandaşların tek elden tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri modern ve kullanışlı bir mekan olacağını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.