DOLAR 32,5257 0.13%
EURO 34,9756 0.34%
ALTIN 2.435,37-0,12
BITCOIN 2037505-1,59%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA, Dünya Atmosferindeki Güneş Tutulmalarını İncelemek İçin Projeler Başlattı
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • NASA, Dünya Atmosferindeki Güneş Tutulmalarını İncelemek İçin Projeler Başlattı

NASA, Dünya Atmosferindeki Güneş Tutulmalarını İncelemek İçin Projeler Başlattı

ABONE OL
Nisan 1, 2024 18:07
NASA, Dünya Atmosferindeki Güneş Tutulmalarını İncelemek İçin Projeler Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA’nın “Tutulma Radyo” Bilim Projeleri

Forbes dergisinin haberine göre, NASA, Dünya atmosferinin tam ve parçalı güneş tutulmalarına tepkisini incelemek amacıyla “tutulma radyo” bilim projelerini duyurdu.

“Tutulma Radyo” Projesi Detayları

NASA, atmosferin 60 ila 300 kilometre yüksekliğindeki iyonosfer tabakasını incelemek için yer tabanlı radyo alıcılarını kullanacak olan 3 “tutulma radyo” projesini başlattı. İyonosfer, Güneş radyasyonu tarafından iyonize edilen kısım olarak biliniyor. Güneş tutulmalarının, Güneş’in atmosferi üzerindeki etkilerini anlamak için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirten NASA bilim insanları, bu projelerin değerli veriler sağlayacağını vurguladı.

Radyo Teleskobu ve Radarlarla İnceleme

Güneş’e 34 metrelik radyo teleskobu yöneltilecek ve Güneş’in iç koronasından gelen radyo emisyonu incelenecek. Ayrıca, yüksek frekans radarlarıyla Güneş tutulmalarında meydana gelen iyonosfer incelmesi de araştırılacak. Radyo dalgaları gönderen ve geri dönen sinyali analiz eden 3 radar, iyonosferin nasıl etkilendiği hakkında detaylı bilgi verecek.

Amatör Telsizcilerin Katkısı

Amatör telsizciler de Güneş tutulmaları sırasında radyo sinyallerinin nasıl etkilendiğini araştıracak. Güneş radyo patlamalarının yoğunluğunun inceleneceği projeler kapsamında, Güneş’ten gelen radyo dalgaları da detaylı bir şekilde ele alınacak.

8 Nisan’da Güneş Tutulması

Kuzey Amerika kıtasında 8 Nisan’da gerçekleşecek tam ve parçalı Güneş tutulmaları da NASA’nın projeleri için önemli bir veri kaynağı olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.