DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2157253-0,05%
İstanbul
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Nurettin Çakmak Atık Malzemelerden Sanat Yaratıyor

Nurettin Çakmak Atık Malzemelerden Sanat Yaratıyor

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 22:18
Nurettin Çakmak Atık Malzemelerden Sanat Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DÜ Mezunu Nurettin Çakmak, Atık Malzemelerle Heykel Yapıyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden mezun olan 3 çocuk babası Nurettin Çakmak, Mardin’de bulunan atölyesinde atık malzemelerden heykeller üretiyor.

Çevre Kirliliğine Dikkat Çekmek İçin Eserler Yaratıyor

Çakmak, 15 yıldır atık malzemelerden 22 heykel yaparak özel şirketlere ve müzelere hediye etti. Son eseri ise 3 metre yüksekliğinde, 2,5 metre uzunluğundaki geyik heykeli oldu.

Doğa ve Geri Dönüşüme Vurgu Yapıyor

Çakmak, atıklardan hazırladığı eserlerle çevre kirliliğine dikkat çekiyor. Geyik heykelini hazırlarken yaklaşık 1 ton ağırlığındaki atıkları kullandığını ve bu eseri Midyat ilçesinde bulunan atık müzesine bağışladığını belirtti.

Hayvanları ve Doğayı Koruma Mesajı

Çakmak, atık malzemelerle yarattığı eserlerle insanlarda çevre bilinci oluşturmayı amaçladığını belirtirken, doğadaki geyik popülasyonunun korunması gerektiğine vurgu yaptı. Kaçak avlanmanın önüne geçilmesi ve doğanın korunması gerektiğini vurgulayan Çakmak, eserlerinin insanlara bu konuda duyarlılık kazandırmayı hedeflediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.