DOLAR 32,3025 0.06%
EURO 34,9908 0.45%
ALTIN 2.446,570,90
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Yapay Zeka ve Teknoloji Odaklı Konuşma

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Yapay Zeka ve Teknoloji Odaklı Konuşma

ABONE OL
Nisan 28, 2024 20:24
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan Yapay Zeka ve Teknoloji Odaklı Konuşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Kacır, Yüksek Teknolojinin Türkiye İçin Önemini Vurguladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, SDN Summit programındaki konuşmasında, Türkiye’nin yüksek teknolojiye ve dijital teknolojiye olan ilgisinden bahsederek, Türkiye’nin sadece teknolojiyi tüketen değil, aynı zamanda geliştiren ve üreten bir ülke olma hedefinde önemli mesafe aldığını belirtti.

Yapay Zeka ve İnovasyon Alanındaki Çalışmalara Destek

Bakan Kacır, yapay zekanın getireceği dönüşüme dikkat çekerek, teknolojinin insan hayatına olumlu etkiler yapacağını vurguladı. Yapay zeka ve diğer teknolojilerin etik çerçeveler içinde insana fayda sağlaması gerektiğinin altını çizen Kacır, Türkiye’nin yapay zeka alanında gelişim gösterdiğini ve küresel ölçekte etik kuralların belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Girişimcilere Destek Programları

Bakan Kacır, Türkiye’de girişimcilere verilen desteklere de değinerek, fikir aşamasındaki girişimcilerin desteklenmesi için kamu olarak birçok program yürüttüklerini belirtti. Teknoparkların sayısının artırıldığını ve girişim sermayesi fonlarının da yükseldiğini dile getiren Kacır, Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin büyümeye devam ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin Teknoloji Alanındaki Vizyonu

Bakan Kacır, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, otomotiv ve savunma sanayisi gibi alanlarda yapacağı çalışmalarla üst liglere çıkacağını belirtirken, yerli markaların yanında yer alacaklarını ve akıllı araç teknolojilerinde iddialı olacaklarını söyledi. Ayrıca, KOSGEB’in yeni girişimcilere destek vereceğini duyurarak, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki hedeflerine yönelik adımlarını aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.