DOLAR 32,2043 0%
EURO 35,0813 0.19%
ALTIN 2.527,021,07
BITCOIN 2157085-0,19%
İstanbul
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi: S&P’den B+’a

Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi: S&P’den B+’a

ABONE OL
Mayıs 8, 2024 20:25
Türkiye’nin Kredi Notu Yükseldi: S&P’den B+’a
0

BEĞENDİM

ABONE OL

S&P, 11 Yıl Sonra Türkiye’nin Kredi Notunu Artırdı

Fitch’in ardından Standard and Poor’s (S&P) da Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu B’den B+’ya yükseltti. Bu karar, Türkiye ekonomisinin güçlenme sinyalleri verdiğini gösteriyor.

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill’den Değerlendirmeler

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’deki hane halkında dolarizasyonun arttığını belirterek, cari açığın milli gelire oranının yüzde 2’nin altına düşmesini beklediklerini ifade etti.

Büyüme, Dolar ve Asgari Ücret Beklentileri

Gill, Türkiye’de dolarizasyon ve büyüme beklentilerine ilişkin, büyümenin yüzde 1,1-1,3 civarında olmasını beklediklerini söyledi. Dolar/TL’de yıl sonunda 34-35 seviyesini öngördüklerini belirtti.

Geçen yıl yaşanan asgari ücret artışının marjları düşürdüğünü dile getiren Gill, bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam olmayacağı yönünde bir beklentilerinin olduğunu paylaştı.

Gelecek Dönemde Not Artışı ve Net Rezervler

Gill, Türkiye’nin gelecekteki olası not artışları için net rezervlere bakacaklarını vurgulayarak, Türkiye ekonomisindeki sert inişi göz ardı etmediklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.