DOLAR 32,5150 0.3%
EURO 34,8032 0.59%
ALTIN 2.427,091,98
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. Kez Başlıyor

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. Kez Başlıyor

ABONE OL
Nisan 11, 2024 22:06
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 27. Kez Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27. Kez Kapılarını Açıyor

Ülkemizin ilk kadın filmleri festivali olan ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ 9 Mayıs’ta ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Festivalin Teması: “Daha Fazlası, Daha Azı Değil”

Bu yıl “Daha Fazlası, Daha Azı Değil” temasıyla düzenlenecek festival, cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerken, İranlı şair Füruğ Ferruhzad’dan esinlenerek “Sen Uçuşu Hatırla” alt temasıyla kadın mücadelesine vurgu yapıyor.

Yer ve Tarih Bilgileri

Ankara’da gerçekleşecek festival, filmleri başkentin köklü sinemalarından biri olan “Kült Kavaklıdere”de izleyicilerle buluşturacak. Festival 9 Mayıs’ta başlayacak ve 16 Mayıs’a kadar devam edecek.

Ödüller ve Sahipleri

Festival kapsamında düzenlenecek törenlerde, “Onur”, “Bilge Olgaç Başarı” ve “Genç Cadı” ödüllerinin sahipleri belirlenecek. Bu yılki ödüller arasında oyuncu Hatice Aslan, oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat, yapımcı Nida Karabol ve oyuncu Deniz İlhan da bulunuyor. Ödüller, 9 Mayıs’taki açılış töreninde sahiplerine verilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.