DOLAR 32,3876 -0.3%
EURO 34,7380 -0.22%
ALTIN 2.398,66-0,98
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Von der Leyen: “Bölgedeki Gerilimi Düşürmek İçin Her Şey Yapılmalı”
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Von der Leyen: “Bölgedeki Gerilimi Düşürmek İçin Her Şey Yapılmalı”

Von der Leyen: “Bölgedeki Gerilimi Düşürmek İçin Her Şey Yapılmalı”

ABONE OL
Nisan 19, 2024 18:09
Von der Leyen: “Bölgedeki Gerilimi Düşürmek İçin Her Şey Yapılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Von der Leyen, İsrail’in İran ve Suriye’ye Saldırılarını Değerlendirdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yerine Avrupa Komisyonu Başkanı olarak göreve başlayan Ursula von der Leyen, Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, bölgedeki gerginliği değerlendirdi.

İran ve Suriye’ye Yönelik Saldırılar

Bir gazetecinin İsrail’in İran ve Suriye’ye düzenlediği füze ve dron saldırılarını sorması üzerine Von der Leyen, “Tüm tarafların bölgedeki gerilimi azaltmak için her türlü çabayı göstermesi gerektiğini” belirtti. “Bölgenin istikrarlı kalması ve tüm tarafların daha fazla eylemden kaçınması kesinlikle gerekli.” ifadelerini kullandı.

İddialar ve Patlama Sesleri

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Amerikan medyası ise ABD’li yetkililere dayanarak İsrail’in İran’a yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirmişti. Suriye haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde de İsrail’in, ülkenin güney sınırlarında Beşşar Esed rejimi ordusunun hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.