DOLAR 32,5825 0.26%
EURO 34,9928 -0.01%
ALTIN 2.445,620,40
BITCOIN 20914170,02%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yelkenle Solo Türkiye Turu Rekoru’na Hazırlanan Başak Mireli’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
  • Ulaşım Haberi
  • Gündem
  • Yelkenle Solo Türkiye Turu Rekoru’na Hazırlanan Başak Mireli’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Yelkenle Solo Türkiye Turu Rekoru’na Hazırlanan Başak Mireli’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

ABONE OL
Mart 11, 2022 08:30
Yelkenle Solo Türkiye Turu Rekoru’na Hazırlanan Başak Mireli’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçük yaşlardan itibaren yelken sporu ile ilgilenen Mireli, Türk kadınlarının denizlerden uzak bırakıldığını ifade ederken, Haziran ayında yapacağı Solo Türkiye Turu ile kadınların denizle iç içe olabilmesinin konuşulabileceği bir zemin yaratacağına inanıyor. Hopa’dan başlayacak 1.500 millik yolculuk aynı zamanda 16 gün 16 saat 27 dakikalık solo rekoru kırmak için bir deneme.

Başak Mireli, İskenderun’da son bulacak bu turu tek başına tamamlamayı ve aynı zamanda Türkiye Turu Rekoru’nu elde etmeyi amaçlayan ilk kadın yelken sporcusu. Mireli, Hopa’dan İskenderun’a 1500 millik sahil şeridini sadece yelken gücü ile hiç durmadan tamamlamayı hedefliyor.

‘Deniz özgürlüktür, çağdaşlıktır, uygarlıktır. Deniz emektir.’

Toplumsal değişimin ve gelişimin temelindeki deniz-insan arasındaki çok yönlü ilişkinin altını çizen Mireli, ‘Solo Türkiye Turu sadece benim özgürlüğüm ile ilgili değil, kadın olmaya, denizlerimize ve maalesef kirlenen çevremize dair bir farkındalık meselesi. Denizlerimizde çoğaldıkça özgürleşeceğiz.’ diyerek erkek egemen denizlerimizde, bir kadın olarak projesinin önemini vurguluyor.

Cesaretimizi Birbirimizden Alıyoruz

Türkiye’den katılımcıların da yer aldığı ‘World Sailing Trust’ araştırmasına göre yelken sporcusu kadınların %59’u ayrımcılığa uğruyor. İlk defa bir kadın yelken sporcusu tarafından gerçekleştirilecek Türkiye Turu Rekoru tüm genç yelkenci kadınlar için cesaret, güç ve ilham olacak, denizlerde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının kırılmasına katkıda bulunacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.