DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı

8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı

ABONE OL
Mart 20, 2024 15:08
8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi Başarıyla Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim İnsanları Gezegenin Geleceği İçin Çalıştı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 8. Ulusal Antarktika Bilim Seferi, 36 gün süren çalışmaların ardından başarıyla tamamlandı. Seferde, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda bilim insanları, Antarktika’daki Horseshoe Adası ve Lystad Körfezi’nde çalışmalar yürüterek, gezegenin geleceği konusunda ipuçları aradılar.

Doç. Dr. Murat Özkaptan’ın Projesi: Horseshoe Adası’nın Paleomanyetizması

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Özkaptan, Horseshoe Adası’nın jeolojik oluşumu ve manyetik alanın değişimleri üzerine bir proje yürüttü. Manyetik alanın insanlık için kritik öneme sahip olduğunu belirten Özkaptan, Horseshoe Adası’ndan alınan örneklerle gelecekteki olası manyetik değişimler hakkında veri üretmeye çalıştıklarını açıkladı.

Deniz Tabanının Haritalanması: Doç. Dr. Denizhan Vardar’ın Çalışması

İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Denizhan Vardar, Lystad Körfezi’nde deniz tabanının haritalanması çalışmalarını gerçekleştirdi. Denizaltı sürekli birikim alanları olduğunu belirten Vardar, deniz tabanının buzul hareketlerinin izlerini taşıdığını ve bu izlerin su altında sürekli korunduğunu vurguladı.

Geçmişin İzlerini Anlamak: Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç’ın Projesi

Gebze Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Korhan Erturaç, Antarktika’daki buzul örtüsünün erimesinin kara alanlarının yükselişine etkilerini araştırdı. Erturaç, Horseshoe Adası’ndaki yer şekillerini ve depolarını çalışarak, Batı Antarktika’nın tarihini anlamaya çalıştıklarını ve gelecek için önemli veriler elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.