DOLAR 32,3057 -0.14%
EURO 34,8057 -0.07%
ALTIN 2.402,560,39
BITCOIN %
İstanbul
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜİK ve UNICEF İş Birliğiyle Çocuklar İçin İstatistik Portalı

TÜİK ve UNICEF İş Birliğiyle Çocuklar İçin İstatistik Portalı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 15:20
TÜİK ve UNICEF İş Birliğiyle Çocuklar İçin İstatistik Portalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜİK ve UNICEF İş Birliğiyle Eğlenceli ve Eğitici İstatistik Portalı Oluşturuldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi iş birliğiyle “https://tuikcocuk.tuik.gov.tr” adresinden erişilebilen bir çocuk portalı hayata geçirildi.

Çocuklara İstatistik Kavramlarını Eğlenceli Bir Şekilde Öğretme Hedefleniyor

UNICEF ile yapılan çalışma ile çocuklara istatistikle ilgili kavramları eğlenceli bir şekilde öğretme ve gelişimlerine katkıda bulunma hedefleniyor. Portalda, veri, bilgi, istatistik gibi temel kavramların yanı sıra aritmetik ortalama, ortanca, mod gibi terimler anlatılıyor. Sıklık tabloları ve grafik türleri ise açıklamalarla sunuluyor.

İsim Sertifikası Oluşturma ve Eğlenceli Oyunlar İle Dolu Portal

Çocuklar portal aracılığıyla isim, doğum tarihi, boy, kilo gibi bilgilerini girerek kendileriyle ilgili istatistiklere erişebiliyor. Portal aynı zamanda farklı biçimlerde isim sertifikası oluşturma imkanı sağlarken, çocukların ilgisini çekecek oyunlar, gezegenlere ait bilgiler ve TÜİK’in tanıtıldığı bir “metaverse” dünyası da sunuyor.

Çocuk Hakları ve Sürdürülebilir Kalkınma Konularında Farkındalık Oluşturuluyor

Portal, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” ve sürdürülebilir kalkınma amacıyla hazırlanan 17 hedef çerçevesinde içerik sunuyor. Ayrıca, portal aracılığıyla çocuk hakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. TÜİK’in maskotu “Mod” ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara armağan ediliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.