DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050708-2,25%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Zirvesinde Göç ve Krizlere Hazırlık Konuları Ele Alındı

AB Zirvesinde Göç ve Krizlere Hazırlık Konuları Ele Alındı

ABONE OL
Mart 22, 2024 18:09
AB Zirvesinde Göç ve Krizlere Hazırlık Konuları Ele Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Konseyi Göç Konusunda Kararlı

AB Konseyi, Brüksel’de düzenlenen zirvede göç konusunda kararlı bir yaklaşım sergilemeye devam edecek. Ortak bildiride, AB’ye giren düzensiz göçmenlerin yüzde 90’ından fazlasının kaçakçıların yardımıyla girdiği vurgulandı.

Krizlere Hazırlık Önemli

Zirvede, küresel krizlere karşı askeri ve sivil hazırlık ile stratejik kriz yönetiminin güçlendirilmesi ve koordine edilmesinin “zorunlu ihtiyaç” olduğu belirtildi. AB Konseyi, Komisyon’un krizlere hazırlık stratejisi hazırlamasını talep etti.

AB Düzeyinde Eylem Planı Çağrısı

AB Konseyi, tüm toplumu hedef alan tehlikelere karşı AB düzeyinde hazırlık yapılmasını ve krize müdahaleyi güçlendirecek eylem planı hazırlanmasını destekledi.

Dün başlayan zirvenin ilk gününde Ukrayna ve Gazze gibi sıcak konular ele alınmış, Gazze’de sürdürülebilir ateşkese giden acil “insani ara” çağrısı yapılmıştı. AB liderleri ayrıca Ukrayna’daki savaşa dair yapılan oturumda dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna’ya verilmesi konusunda anlaşmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.