DOLAR 32,4903 0.32%
EURO 34,7107 0.29%
ALTIN 2.405,851,09
BITCOIN 1854888-5,27%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya’da Eşten Gelen Can: Böbrek Nakli İle Yeni Bir Hayat

Antalya’da Eşten Gelen Can: Böbrek Nakli İle Yeni Bir Hayat

ABONE OL
Nisan 12, 2024 22:06
Antalya’da Eşten Gelen Can: Böbrek Nakli İle Yeni Bir Hayat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıyaseddin Özbil’in Hikayesi

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan Kıyaseddin Özbil, 2 yıl önce tansiyon sorunuyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu ve 2 yıl boyunca ilaç tedavisi gördü. Ancak durumu 3 ay önce diyalize girmeyi gerektirecek seviyeye geldi.

Eşten Gelen İyilik

30 yıl önce hayatını birleştirdiği eşi Safiye Özbil, Kıyaseddin Özbil’e destek olmak için adım attı. Safiye Özbil, böbreğini eşine bağışlamaya karar verdi. Doku uyumu testlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi ekibi, Safiye Özbil’in böbreğini Kıyaseddin Özbil’e nakletti.

Yeni Bir Hayat

Kıyaseddin Özbil, ameliyat sonrası duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Organ nakli konusunda herkesin duyarlı olması lazım. Nakilden hiç korkmadım. Ufak bir ameliyat gibiydi. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Değerlerim yavaş yavaş düzeliyor. Sağ olsun hocalarımın hepsi iyi. Eşim bana yeni bir hayat bağışladı. İki bayramı beraber yaşattı. Ona minnettarım. Onu çok seviyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.