DOLAR 32,5110 0.21%
EURO 34,9472 0.47%
ALTIN 2.434,10-0,17
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belçikalı Bakanlar da İsrail’e Eurovision’dan Men Edilmesi Çağrısına Destek Verdi
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Belçikalı Bakanlar da İsrail’e Eurovision’dan Men Edilmesi Çağrısına Destek Verdi

Belçikalı Bakanlar da İsrail’e Eurovision’dan Men Edilmesi Çağrısına Destek Verdi

ABONE OL
Mart 7, 2024 18:09
Belçikalı Bakanlar da İsrail’e Eurovision’dan Men Edilmesi Çağrısına Destek Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belçika’dan İsrail’e Eurovision’dan Men Edilmesi Çağrısı

Belçika’daki bakanlar, İsrail’in Eurovision’dan men edilmesi çağrılarına destek verdi. Valonya-Brüksel Federasyonu Bakanı Benedicte Linard, İsrail’in uluslararası hukuk ihlallerine son verene kadar yarışmadan dışlanması gerektiğini belirtti.

Flaman Hükümeti de Destek Verdi

Belçika’da Flaman Hükümeti’nin Bakanı Benjamin Dalle, İsrail’in Gazze’deki saldırıları nedeniyle Eurovision’dan men edilmesi gerektiğini vurguladı. Dalle, uluslararası insancıl hukuku ve çocuk haklarını ihlal eden bir katılımcıyla yarışmanın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Avrupa’da İsrail’e Karşı Çağrılar Artıyor

Fransa ve İsveç gibi ülkelerde de benzer çağrılar yükselmekte. Fas asıllı Kanadalı şarkıcı La Zarra ve İspanya’daki Podemos Partisi de İsrail’in Eurovision’dan men edilmesi talebinde bulundu. İzlanda’da ise müzisyenler derneği ve yazarlar topluluğu, RUV’nin yarışmadan çekilmesi çağrısında bulundu.

İsrail’in Şarkı Seçiminde Yaşanan Tartışmalar

İsrail, Eurovision için ilk reddedilen şarkısının ismini ve sözlerini değiştirmiş, ancak yeni şarkısı da siyasi mesaj içerdiği gerekçesiyle reddedilmişti. Son olarak İsrail, yarışmaya “Hurricane” adlı şarkıyla katılacağını duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.