DOLAR 32,5194 0.2%
EURO 35,1689 0.64%
ALTIN 2.436,50-0,07
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biden, TikTok’un Yasaklanmasıyla İlgili Yasa Tasarısını Değerlendirdi

Biden, TikTok’un Yasaklanmasıyla İlgili Yasa Tasarısını Değerlendirdi

ABONE OL
Mart 9, 2024 18:09
Biden, TikTok’un Yasaklanmasıyla İlgili Yasa Tasarısını Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden: “Kongre Tasarısını Onaylarsa, Ben de İmzalarım”

ABD Başkanı Biden, ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesinin TikTok’un yasaklanmasının önünü açabilecek yasa tasarısını değerlendirdi. Başkan Biden, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Eğer Kongre söz konusu yasa tasarısını onaylarsa, ben de imzalarım.” dedi.

Tasarının İçeriği

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesinin 7 Mart’ta onayladığı tasarıya göre, Pekin merkezli ByteDance firması, TikTok hisselerini 180 gün içinde devretmezse uygulamanın ülkede yasaklanması öngörülüyor.

Beyaz Saray’ın Duruşu

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, TikTok’a erişimin yasaklanmasına ilişkin tasarının Biden’ın onaylayacağı bir noktaya ulaşmak için “düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu” belirtmişti. Hükümetin TikTok’un ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunmasına karşın, Biden’ın 2024 başkanlık seçimleri kampanyasının TikTok üzerinden de yürütüldüğü biliniyor.

Trump’ın Yorumu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Komitenin tasarıyı onaylamasının ardından yaptığı paylaşımda, yasak getirilmesi durumunda TikTok’un rakipleri Facebook gibi sosyal medya platformlarının güçleneceğini belirtti. Başkanlığı döneminde Trump, WeChat ve TikTok uygulamalarının yasaklanması yönünde karar almış, sonrasında kararı iptal etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.