DOLAR 32,5244 0.26%
EURO 34,9030 0.21%
ALTIN 2.444,340,26
BITCOIN 20689250,64%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Gerginlik İddialarını Yalanladı
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Gerginlik İddialarını Yalanladı

Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Gerginlik İddialarını Yalanladı

ABONE OL
Mart 17, 2024 18:11
Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Gerginlik İddialarını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron’un Berlin Ziyareti ve Açıklamaları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Weimar Üçgeni” formatı çerçevesinde Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin’de bir araya geldi. Macron, gazeteciye yaptığı açıklamalarda, Alman Şansölye Olaf Scholz ile arasında Ukrayna konusunda herhangi bir anlaşmazlık olmadığını vurguladı.

Stratejik Farklılıklar ve Ortak Görüş

Macron, Almanya’ya hızla gitmesinin sebebini, stratejik farklılıklar konusunda bir tartışmanın başlamasına izin vermemek olarak açıkladı. Fransız lider, Alman Şansölye ile Ukrayna hakkında “büyük bir ortak görüş” içinde olduklarını belirtti. Macron, Almanya ve Fransa’nın Ukrayna konusunda birbirlerinin gücünden faydalanabileceği mesajını verdi.

Rusya’ya Karşı Mücadele

Macron, AB ülkeleri içinde tartışmalara yol açan “Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil” açıklamalarının ardından, Rusya’ya karşı mücadelede tüm senaryolara hazır olduklarını belirtti. Fransız lider, Avrupa’nın Rusya’ya karşı mücadele yöntemlerinde aynı çizgide olduklarını ileri sürdü. Ayrıca, Rusya’nın “korku söylemi” yaydığını ve buna kanılmaması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Ziyaretinin Ertelenmesi

Macron, Almanya ve Polonya’yı Ukrayna konusunda daha fazla ve farklı adımlar atmaya ikna etmek için Berlin’e gittiğini belirtti. Bu nedenle, Ukrayna ziyaretini ertelediğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.