DOLAR 32,3823 -0.13%
EURO 34,7540 -0.18%
ALTIN 2.406,16-1,17
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Başbakanı Netanyahu, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü
  • Ulaşım Haberi
  • Dünya
  • İsrail Başbakanı Netanyahu, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü

İsrail Başbakanı Netanyahu, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü

ABONE OL
Nisan 17, 2024 18:13
İsrail Başbakanı Netanyahu, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netanyahu, Dost Ülkelere Teşekkür Etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile görüşmelerde bulundu. Netanyahu, hükümet oturumunda yaptığı konuşmada, **İsrail’in savunmasına katkı sağlayan dost ülkelere** teşekkürlerini iletti. Netanyahu, dost ülkelerin öneri ve tavsiyelerini takdir ettiklerini ancak **İsrail’in kendi kararlarını alacağını ve devletin kendisini korumak için gerekli adımları atacağını** vurguladı.

İngiltere ve Almanya’dan İtiraz Yok

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İngiltere ve Almanya, İran’ın saldırısına karşılık İsrail’in tepkisine itiraz etmediler. İki ülkenin dışişleri bakanlarının, krizin derinleşmemesi için İsrail yetkililerine **”barışçıl bir çözüm bulunması” yönünde taleplerde** bulundukları belirtildi.

İsrail ve İran Arasındaki Gerilim

1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısının ardından yaşanan gerilimde, İran’ın İsrail’e karşı saldırılarını sürdürmesi dikkat çekti. İran, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle İsrail’e saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail ise saldırıların çoğunu önlendiğini açıklarken, güneydeki askeri üsse bir füze isabet ettiği bilgisini verdi. İsrail yönetimi, İran’ın saldırısına **”açık ve etkili” şekilde karşılık vereceği** sözünü verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.