DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lübnan, İsrail’in BMGK’ya Şikayet Edilmesini İstiyor

Lübnan, İsrail’in BMGK’ya Şikayet Edilmesini İstiyor

ABONE OL
Mart 13, 2024 18:12
Lübnan, İsrail’in BMGK’ya Şikayet Edilmesini İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan Dışişleri Bakanlığından İsrail’e Şikayet

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib’in talimatıyla, İsrail’in Baalbek kenti ve civar köylerde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) şikayet etme kararı aldı.

İsrail’in Sivilleri Hedef Aldığı İddiası

Lübnan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, İsrail’in 11-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda sivilleri hedef aldığı ve savunmasız halkın öldürüldüğü ve yaralandığı belirtildi. Saldırıların İsrail sınırından uzak bölgelere yapılmasının endişe verici olduğu vurgulandı.

Lübnan’ın Çağrısı

Açıklamada, İsrail’in bölgesel bir savaşı alevlendirmekle suçlandığı ve uluslararası toplumdan İsrail’in saldırılarını durduracak bir baskının oluşturulması talep edildi. Aynı zamanda, Lübnan-İsrail sınırında kalıcı istikrar ve huzurun sağlanması için BMGK’nın 1701 sayılı kararının tam olarak uygulanması çağrısı yapıldı.

Çatışmaların Arka Planı

Baalbek kenti, Hizbullah ile İsrail ordusunun çatışmalarını sürdürdüğü Lübnan sınırından yaklaşık 100 kilometre uzakta bulunuyor. Son dönemde yaşanan çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 51 Lübnanlı sivil ve birçok diğer grup üyesi ile 6 İsrailli sivil ve 11 askerin hayatını kaybettiği biliniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.