DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2,35%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mark Zuckerberg, Yapay Zekâ Çalışmalarında Rekabeti Kızıştırıyor

Mark Zuckerberg, Yapay Zekâ Çalışmalarında Rekabeti Kızıştırıyor

ABONE OL
Mart 26, 2024 15:08
Mark Zuckerberg, Yapay Zekâ Çalışmalarında Rekabeti Kızıştırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mark Zuckerberg, DeepMind Araştırmacılarına İş Teklif Ediyor

Mark Zuckerberg, yapay zekâ alanında rekabeti artırmak ve Meta’nın gelişimine hız kazandırmak için yeni adımlar atıyor. The Information internet sitesinin haberine göre Zuckerberg, DeepMind araştırmacılarına Meta’nın yapay zekâ teknolojilerine verdiği önemi anlatarak firmasında çalışmaları için kişisel e-postalar attı.

Meta, Yapay Zekâ Araştırmacılarına İş Tekliflerinde Bulunuyor

Habere göre, Meta şimdi yapay zekâ araştırmacılarına ön görüşmesiz iş tekliflerinde bulunuyor ve farklı firmalardan teklif alan personelin maaşını artırmama politikasını hafifletiyor.

Meta’nın Yapay Zekâ Geliştirme Kapasitesi

Zuckerberg, Ocak ayında The Verge haber sitesine yaptığı açıklamada Meta’nın yapay zekâ geliştirme kapasitesinin rakiplerini geride bıraktığını belirtmişti. 2024’ün sonuna kadar yapay zekâ modelleri için kullanılan 340 bin çipin ABD merkezli Nvidia firmasından teslim alınacağını ifade etmişti.

2024 Yatırımlarında Öncelik Yapay Zekâ Alanında

Zuckerberg, Meta’nın 2023 yatırımcılar toplantısında firmanın 2024 yatırımlarının en büyük paydasını yapay zekâ alanının olacağını duyurmuştu. Bu adımlarla Zuckerberg, Meta’yı yapay zekâ alanında öncü konuma taşımaya kararlı görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.