DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA’nın SpaceX ile Yaptığı Crew-8 Misyonu Başarıyla Fırlatıldı

NASA’nın SpaceX ile Yaptığı Crew-8 Misyonu Başarıyla Fırlatıldı

ABONE OL
Mart 4, 2024 15:08
NASA’nın SpaceX ile Yaptığı Crew-8 Misyonu Başarıyla Fırlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SpaceX Falcon 9 Roketi 39A Pistinden Fırlatıldı

NASA’nın internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, SpaceX’in Falcon 9 roketinin hava şartları nedeniyle bir gün ertelenmesinin ardından bugün 39A pistinden fırlatıldığı bildirildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na Yeni Görev Ekibi

Rus kozmonot Alexander Grebenkin ve NASA astronotları Michael Barratt, Matthew Dominick ile Jeanette Epps’i altı aylık görev için Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) götürecek roket, Türkiye saati ile 06.53’te başarıyla fırlatıldı.

Uzayda Yapılacak Deneyler ve Araştırmalar

Crew-8 misyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan NASA Yöneticisi Bill Nelson, başarılı fırlatışın ardından SpaceX’i tebrik ederek, ISS’de gerçekleştirilecek deneylerin insanlığa fayda sağlamayı ve uzay araştırmalarının yeni çağını desteklemeyi amaçladığını belirtti.

Nelson, istasyonda 200’den fazla deney gerçekleştirileceğini vurgulayarak, ekip tarafından ISS’de düşük yer çekimli ortamda, insan organlarının kopyaları üzerinde dejeneratif hastalıkların inceleneceğini ve birçok araştırma yapılacağını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.