DOLAR 32,4531 0.1%
EURO 34,6673 0.03%
ALTIN 2.384,330,19
BITCOIN 1970921-4,77%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nippon Telgraf ve Telefon, Yapay Zeka Kullanımı İçin Yeni Kurallar Talep Ediyor

Nippon Telgraf ve Telefon, Yapay Zeka Kullanımı İçin Yeni Kurallar Talep Ediyor

ABONE OL
Nisan 17, 2024 15:08
Nippon Telgraf ve Telefon, Yapay Zeka Kullanımı İçin Yeni Kurallar Talep Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NTT ve Yomiuri Şimbun Yapay Zeka Konusunda Uyarıda Bulundu

Ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketi Nippon Telgraf ve Telefon (NTT), Japonya’nın önde gelen gazetelerinden Yomiuri Şimbun ile birlikte yaptığı ortak açıklamada, yapay zeka kullanımı için yeni kuralların belirlenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Yapay Zekanın Tehlikeleri Üzerine Açıklama

Açıklamada, ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’ın aktardığına göre, “En kötü senaryoda yapay zeka, demokrasi ve toplumsal düzenin çökmesine neden olabilir, bu da savaşlara yol açabilir” denildi. Bu nedenle güvenliğin sağlanması için yapay zeka teknolojisine dair denetimlerin artırılması talep edildi.

NTT’nin Yapay Zeka Çalışmaları

NTT ve Yomiuri Şimbun’un yöneticileri, Tokyo’daki Keio Üniversitesi’nden bilim insanlarıyla bir yıldır yapay zeka teknolojisi üzerine araştırma yürüttüklerini belirtti. NTT, Amerikan teknoloji firması OpenAI’ın ürettiği ChatGPT’ye benzer bir yapay zeka programı olan “tsuzumi” adlı programı geliştirdi. Bu program, Japonca komutlarla daha etkili çalışabiliyor ve daha az işlem gücü gerektiriyor.

Avrupa Yapay Zeka Yasası

Avrupa Parlamentosu, dünyanın ilk yapay zeka yasasını kabul etti. Yasa, biyometrik tanımlama sistemlerinin kullanımında sınırlamalar getirirken, deepfake videoların sahte olduğunun belirtilmesini zorunlu kılıyor. Avrupa Yapay Zeka Yasası, gelecek ay itibarıyla iki yıl içinde tüm Avrupa Birliği ülkelerinde kademeli olarak uygulanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.