DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin 5. Nesil Savaş Uçağı KAAN için Yeni Projeler Devrede

Türkiye’nin 5. Nesil Savaş Uçağı KAAN için Yeni Projeler Devrede

ABONE OL
Şubat 27, 2024 15:06
Türkiye’nin 5. Nesil Savaş Uçağı KAAN için Yeni Projeler Devrede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAAN’ın Özellikleri

Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN, mavi vatan ile buluşarak dikkat çekti. İlk uçuşunda 230 knot hıza ulaşan KAAN, üstün hava hakimiyetini sağlayan bir dizi benzersiz sistemle donatılmıştır.

Yüksek Başarımlı ve Bütünleşik Aviyonik Sistemi

KAAN, yeni silahlarla artırılmış havadan havaya muharebe menzilini, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruşu, yapay zeka ve heterojen hesaplama desteği içeren “Yüksek Başarımlı ve Bütünleşik Aviyonik Sistemi” ile donatılmıştır.

TÜBİTAK İmzalı Teknolojiler

KAAN’a monte edilen TÜBİTAK tarafından geliştirilen sistemler, yeni yazılım ve donanımlarla desteklenerek uçağın performansını daha da artıracak.

KAAN’ın Beyni

KAAN’ın beyni olarak nitelendirilen bilgisayar sistemi, TÜBİTAK BİLGEM tarafından üretilmiştir. Sistem, emniyet kritik ve yüksek başarımlı işlemci modülleriyle donatılmıştır.

Milli Füze ve Kitlerin Entegrasyonu

KAAN’a, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından üretilen milli füze ve silah sistemleri ile kitler entegre edilecektir.

Yapılan Diğer Geliştirmeler

TÜBİTAK, KAAN için radar görünmezlik özelliği kazandırmak amacıyla çeşitli test sistemleri ve yazılımlar geliştirmiştir. Ayrıca, yaşam destek sistemleri ve patlama önleme sistemleri de KAAN için geliştirilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.