DOLAR 32,4302 -0.03%
EURO 34,8263 0.22%
ALTIN 2.430,84-0,30
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin Milli Savaş Uçağı KAAN Gök Vatanla Buluştu

Türkiye’nin Milli Savaş Uçağı KAAN Gök Vatanla Buluştu

ABONE OL
Mart 11, 2024 18:12
Türkiye’nin Milli Savaş Uçağı KAAN Gök Vatanla Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Semalarındaki Başarısı Gurur Verici

Türkiye’nin milli savaş uçağı KAAN, gök vatanla buluşarak ülkenin gurur kaynağı oldu. Bu gelişme, Türkiye’nin savaş uçağı pazarında önemli bir oyuncu olma yolunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ancak bu başarı, pazar paylarını kaybetmek istemeyen diğer ülkelerde endişeye neden oldu.

Çin Basınından Yansıyan Endişe

Çin basınında, “KAAN, J-35’lerin müşterilerini kapmak ister mi?” şeklinde yansıyan endişe, ülkeler arasında ticari rekabetin artacağına işaret etti. Çin’in önde gelen haber sitelerinden Zaker’de yapılan habere göre, Türkiye’nin KAAN ile 5’inci nesil savaş uçağı geliştiren dördüncü ülke olduğu vurgulandı. KAAN’ın süpersonik seyir ve yüksek manevra kabiliyetine sahip olduğu belirtilirken, radar kesit alanı özelliğine de dikkat çekildi. RCS seviyesinin Çin, ABD ve Rus rakiplerinden daha düşük olmasıyla görünmezlik seviyesinin daha iyi olduğu belirtildi.

Çin Uçağı J-35’e Ticari Baskı

Çin basını, KAAN’ın ticari rekabet açısından Çin uçağı J-35 üzerinde baskı yaratacağı yorumunu yaparken, Türkiye’nin KAAN ile silah satış payını artırabileceğine dikkat çekti. Haberde, Pakistan ile yapılan iş birliğinin de KAAN’ın bölgedeki gücünü artıracağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.