DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan, Bakir Plajları Koruma Altına Alıyor

Yunanistan, Bakir Plajları Koruma Altına Alıyor

ABONE OL
Nisan 20, 2024 20:07
Yunanistan, Bakir Plajları Koruma Altına Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’da Plajların Korunması Hareketi

Yunanistan’da geçtiğimiz yıl başlayan ve kıyıların özel işletmelerce işgaline karşı çıkan halk hareketi, kısmi bir kazanım elde etti.

198 Plaj Koruma Altına Alındı

Yunanistan’da sağ-muhafazakar Yeni Demokrasi hükümeti, ülke genelinde bulunan 198 plaj için koruma kararı aldı. Plana göre, bu plajlarda bar ve restoran işgali ile yapılaşma önlenecek. Özel işletmelerin şezlong ve şemsiyelerle plajları işgal etmesi engellenecek.

60 Bin Euro Ceza Uygulanacak

Düzenlemeyi ihlal edenlere 60 bin Euro’ya kadar para cezası verilecek. Ayrıca koruma altındaki plajlarda ticari faaliyetler kısıtlanacak, şezlong ve şemsiye kiralanamayacak, halka açık etkinlikler sınırlanacak.

Çevre Koruma ve Turizm Dengesi

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, çevre korumasını sürdürülebilir kalkınma ile birleştirerek Yunan turizminin değerli bir bileşeni haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bakan, katı kurallar ve denetim mekanizmalarıyla çevreyi korumayı amaçladıklarını vurguladı.

Plajların Yer Aldığı Bölgeler

Listedeki 198 plaj arasında Milos, Nakşa, Midilli, Semadirek gibi adalar ile Mora yarımadasının güneyindeki noktalar yer alıyor. Çevre ve Enerji Bakanı Theodorso Skylakakis, plajların seçiminde Doğal Çevre ve İklim Değişikliği Dairesi’nin tavsiyelerinin dikkate alındığını ve hepsinin yüksek ekolojik öneme sahip alanlar olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.