DOLAR 32,5250 0.24%
EURO 34,9450 0.47%
ALTIN 2.432,02-0,26
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de TikTok Yasak Tartışmaları

ABD’de TikTok Yasak Tartışmaları

ABONE OL
Mart 15, 2024 18:12
ABD’de TikTok Yasak Tartışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi’nin TikTok Yasak Tasarısı Senatoya Gönderildi

ABD Temsilciler Meclisi’nin, “Amerikalıları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası” adlı tasarısıyla TikTok’un yasaklanmasının önünü açması, düşünce özgürlüğü tartışmalarına yol açtı.

Z Kuşağı ve Sosyal Medya Platformları Üzerinden Tepkiler

Z kuşağı yöneticilerin görüşlerini tersine çeviren tasarıya karşı ABD’de birçok kişi, X, TikTok, Instagram gibi sosyal medya platformlarında tepkilerini dile getiriyor.

ABD’li Yöneticilerin Açıklamaları

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri tasarıyı ulusal güvenlik gerekçesiyle desteklerken, TikTok’un gençler arasında popülerleşmesinden kaynaklı endişeler dile getiriliyor.

TikTok Yönetimi ve İş Dünyası

TikTok CEO’su yasakla ilgili açıklamalar yaparken, yasa tasarısının küçük işletmelere milyarlarca dolarlık zarar verebileceği ve çok sayıda kişinin işini riske atabileceği belirtiliyor.

Yasa Tasarısının Detayları

“Amerikalıları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası” adlı tasarı, TikTok gibi uygulamaların yasaklanmasını veya satılmasını öngörüyor ve ABD hükümetine bu konuda geniş yetkiler veriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.