DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da 31 Yıl Sonra İkinci Solingen Faciası

Almanya’da 31 Yıl Sonra İkinci Solingen Faciası

ABONE OL
Mart 29, 2024 18:08
Almanya’da 31 Yıl Sonra İkinci Solingen Faciası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tahminlerle Dolu Bir Yangın Faciası

Almanya’nın Solingen kentinde meydana gelen yangında 4 Türk’ün hayatını kaybetmesine neden olan zanlının yakalandığı duyuruldu. Şahsın, binadaki bir kişiyle husumetli olduğu ve bu nedenle evi ateşe verdiği iddia edildi.

Şüpheli Serbest Bırakıldı

Ancak savcılık, yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle şüpheliyi serbest bıraktı. Polisin açıklamasına göre, pazartesi günü saat 02.30 sıralarında çıkarılan yangının, küçük bir mafya grubunun kendi aralarındaki kavganın büyümesi sonucu olabileceği belirtildi.

İrkçılık İddiaları ve Hukuki Süreç

Polis, olayda “ırkçı saik” ihtimalinin de göz ardı edilemeyeceğini vurgularken, soruşturmanın cinayet, cinayete teşebbüs, kundaklama gibi suçlamalarla devam ettiği bildirildi. Yanan evin önünde kınama eylemleri ve nöbetler sürerken, Türk dernekleri de tepkilerini ortaya koymaya başladı.

Tragedyadan Kurtulanlar

Pazartesi gecesi yaşanan yangında, 4 Türk hayatını kaybederken, Sinoplu bir Türk aile balkondan atlayarak kurtulmayı başardı. Ayrıca, çatıya çıkan ve son anda kurtarılan bir Türk aile de faciadan sağ kurtulmayı başardı.

Son olarak, facia sonrasında toplumda büyük bir üzüntü ve infial yaşanırken, olayın detayları ve sorumlularıyla ilgili adli süreç devam etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.