DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058675-0,98%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Yardım Ajansı: Gazze’de Kıtlık Tehlikesi Devam Ediyor

BM Yardım Ajansı: Gazze’de Kıtlık Tehlikesi Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 28, 2024 18:08
BM Yardım Ajansı: Gazze’de Kıtlık Tehlikesi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNRWA: Gazze’de Kıtlık Riski Artıyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’deki insani durumun giderek kötüleştiğini duyurdu. UNRWA’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle kıtlık riskiyle karşı karşıya olan Gazze’nin kuzeyine yardım konvoylarının ulaşmasının engellendiği belirtildi.

BM Uyarıyor: Gazze’de Büyük İnsani Felaket Yaşanıyor

Bu süreçte BM Avrupa ve Orta Asya Bölgesel İletişim Sorumlusu Jonathan Fowler, Gazze’nin kuzeyindeki insani durumu endişe verici olarak değerlendirdi. Fowler, bölgedeki kıtlığın merkez üssü olan Gazze’nin acilen gıda malzemelerine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

İsrail’in saldırıları ve insani yardımların engellenmesi sonucunda Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşandığı belirtiliyor. BM’ye bağlı kuruluşlar ve uluslararası çevreler, bölgeye acil insani yardımların ulaştırılması çağrısında bulunuyor.

BM Uyarıyor: Gazze Şeridi’nde 2,3 Milyon Kişi Kıtlık Tehlikesiyle Karşı Karşıya

BM’nin uyarısına göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırıları sonucunda 2,3 milyon nüfuslu bölgede kıtlık tehlikesi artıyor. BM, Gazze’nin uzun yıllardır kuşatma altında tutulduğunu ve bölgede açlık, susuzluk ve sağlık sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını kaydediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.