DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağlıkaya: Bayram Tatilinin 9 Güne Çıkarılması Sektör İçin Değerli

Bağlıkaya: Bayram Tatilinin 9 Güne Çıkarılması Sektör İçin Değerli

ABONE OL
Mart 21, 2024 20:08
Bağlıkaya: Bayram Tatilinin 9 Güne Çıkarılması Sektör İçin Değerli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erken Alınan Karar Planlama İmkanı Sağlayacak

Bağlıkaya, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının sektör açısından çok değerli olduğunu belirterek, kararın erken alınmasının vatandaşların ve seyahat acentelerinin planlamalarını yapabilmelerine olanak sağlayacağını vurguladı. Kararın yurt içi pazarı hareketlendireceğini ifade eden Bağlıkaya, güçlü bir iç turizm hareketinin sektörün ve ülkenin kalkınmasında önemli bir role sahip olduğunu dile getirdi.

İç Pazarda Ciddi Hareketlilik Bekleniyor

Bağlıkaya, Ramazan Bayramı ile 6 Nisan’da başlayacak ikinci ara tatilin birleşmesinin iç pazarda ciddi hareketlilik sağlayacağını belirterek, vatandaşları memleket ve akraba ziyaretlerinin yanı sıra ülkenin çeşitli kültür destinasyonlarında tatil yapmaya davet etti. Bu dönemde 20 milyon civarında seyahat gerçekleşmesini beklediklerini söyleyen Bağlıkaya, turistik konaklama sayısının 2 milyona ulaşmasını öngördüklerini dile getirdi.

Kültür Turları Öne Çıkıyor

Kültür turlarının öne çıktığına dikkat çeken Bağlıkaya, GAP, Karadeniz ve Kapadokya turlarının ilgi gördüğünü belirtti. Akdeniz Bölgesi’ndeki otellere, doğa ve kültür turlarına talebin yüksek olduğunu aktaran Bağlıkaya, seyahat acentelerinin vatandaşların beklentilerine yönelik 3, 4 ve 5 gecelik turlar sunduğunu ifade etti.

Yurt Dışı Turlarda Vize Sorunu Engeli

Yurt dışı turlarda vize sorununun en büyük engel olduğunu belirten Bağlıkaya, vatandaşların vizesiz Balkan turlarına ve Mısır gibi destinasyonlara yöneldiğini söyledi. Vize konusundaki sıkıntılar nedeniyle 3 gece 4 gün ve 4 gece 5 günlük turların daha çok talep gördüğünü değerlendiren Bağlıkaya, seyahat acentelerinin bu yönde programlar geliştirdiğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.