DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bombus Arılarının Gizemli Dünyası Araştırmacılar Tarafından Aydınlatıldı

Bombus Arılarının Gizemli Dünyası Araştırmacılar Tarafından Aydınlatıldı

ABONE OL
Mart 7, 2024 15:08
Bombus Arılarının Gizemli Dünyası Araştırmacılar Tarafından Aydınlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırmacılar, Arılara Karmaşık Bulmacaları Nasıl Çözeceklerini Öğretti

Bombus veya tüylü arılar olarak bilinen arıların gizemli dünyası, bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda aydınlatıldı. Arılar, iki adımlı bir bulmacanın nasıl çözüleceğini öğrenerek dikkatleri üzerine çekti.

Ödüllendirme Yöntemiyle Arılar Eğitildi

Bilim insanları, arılara eğitim vermek için ödüllendirme yöntemini kullandı. Arılar, kendilerinden beklenen görevleri yerine getirerek ödüllendirildi. Yeni arılar ise herhangi bir eğitim almadan önce, görevi öğrenmiş arıları izlediler ve hızlı bir şekilde doğru sırayla görevleri tamamlamayı başardılar.

Doğa Dergisinde Yayınlanan Çalışma

Araştırmacılar, Nature dergisinde yayımlanan çalışmada böceklerin karmaşık, çok adımlı görevleri sosyal etkileşim yoluyla öğrenebildiğini belirttiler. Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Profesör Lars Chittka, arıların karmaşık görevleri sosyal olarak öğrenebilme yeteneklerinin sadece insanlara özgü olduğu düşüncesini sorguladı.

Karmaşık Davranışları Öğrenebilme Yeteneği

Çalışmayı yöneten Alice Bridges, arıların karmaşık davranışları sosyal etkileşim yoluyla öğrenebilme yeteneğinin insanlara özgü olduğu düşünülen bir özellik olduğunu vurguladı. Bu deney, yaban arılarının dahi karmaşık davranışları sosyal öğrenme yoluyla gerçekleştirebileceğini göstererek bilim dünyasında dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.