DOLAR 32,5325 0.18%
EURO 35,0688 0.47%
ALTIN 2.442,580,18
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çene Şekliniz Siyasi Eğiliminizi Ele Veriyor

Çene Şekliniz Siyasi Eğiliminizi Ele Veriyor

ABONE OL
Nisan 7, 2024 15:07
Çene Şekliniz Siyasi Eğiliminizi Ele Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim İnsanlarından Çarpıcı İddia

Bilim insanlarına göre, siyasi eğiliminiz sadece yüzünüze bakılarak tahmin edilebilir. Yapay zekâ yazılımı, çene şeklinize bakarak nasıl oy kullanacağınızı tahmin edebiliyor.

Araştırma Detayları

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacılar, 600 gönüllü üzerinde yaptıkları çalışmada, çene ve alt yüz ölçülerinin siyasi eğilimle ilişkili olduğunu ortaya koydu. Liberal kişilerin çenelerinin küçük, muhafazakarların ise daha büyük ve kare olduğu belirlendi.

Kendi Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Araştırmacılar yüz şeklinin, kişinin davranışlarını ve psikolojisini nasıl şekillendirebileceğini vurgulayarak, “kendi kendini gerçekleştiren kehanet etkisi” olarak tanımladılar. Bu etki, kişinin algılanış biçiminin zamanla gerçeğe dönüşebileceğini gösteriyor.

Araştırma, yaşam deneyimlerinin de yüz üzerinde belirgin bir etkiye sahip olduğunu öne sürüyor. Örneğin, liberallerin gülümsemeye eğilimli olmaları ve muhafazakarların disiplinli yaşam tarzları, yüz şekillerini ve cilt sağlıklarını etkileyebiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.