Yurt içi piyasalar haftanın ilk gününde veri gündemine odaklanırken dolar/TL de zirvesini 8,43’ün üzerine taşıdı. Euro/TL ise 9,82’yi aşarak rekor tazeledi.
Yurt içi piyasalarda haftanın ve ayın ilk iş gününde, döviz kurları yükselişine kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz haftayı 8,3450’lerden kapatan dolar/TL, geçtiğimiz hafta da gördüğü 8,387 seviyelerinden haftaya başladı. Piyasaların açılmasıyla birlikte kademe kademe yükselişini sürdüren kur, 8,42’ı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Euro/TL ise cuma günkü 9,67 düzeyindeki kapanışın ardından bugün yüzde 1,3’lük artışla 9,82’yi aştı.
Saat 15:07 itibarıyla, tarihi seviyeler dolar/TL’de 8,4255; euro/TL’de ise 9,8195 olarak kayıtlara geçti. Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi ise dünya borsalarından pozitif anlamda ayrışırken hisse senetleri yüzde 2’nin üzerinde primli seyrediyor.