DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Saati Etkinliği ile İklim Değişikliğine Dikkat Çekiliyor

Dünya Saati Etkinliği ile İklim Değişikliğine Dikkat Çekiliyor

ABONE OL
Mart 22, 2024 15:09
Dünya Saati Etkinliği ile İklim Değişikliğine Dikkat Çekiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Saati Nedir?

Dünya Saati etkinliği, tüm dünyada yüzlerce kentte milyonlarca insanın ve anıtsal yapıların iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla ışıklarını bir saatliğine kapatması anlamına gelmektedir. Bu etkinlik sadece bir saatlik ışıkları kapatmakla kalmayıp, küresel bir dayanışma ve ortak hareket etme çağrısı da yapmaktadır.

Dünya Saati Uygulaması Ne Zaman Gerçekleşecek?

WWF tarafından küresel düzeyde her yıl gerçekleştirilen en büyük çevre hareketi olan Dünya Saati, bu yıl 23 Mart Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu saatler arasında birçok önemli yapı ve mekânda ışıklar sönecek, doğa ve insan ses verecek.

Dünya Saati Etkinliğinin Amacı

Dünya Saati ile gezegenin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekilmekte ve daha yaşanabilir bir dünya için harekete geçilmesi amaçlanmaktadır. Etkinlik, karbon emisyonlarını azaltacak politikaların hayata geçirilmemesi durumunda dünyanın 2.5 derece sıcaklık artışıyla karşı karşıya kalacağına dikkat çekmektedir. Kömür başta olmak üzere fosil yakıtlara yönelik teşviklerin derhal sonlandırılması talep edilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.